Naslovna VESTI PSI STATUS VIOLETE RASPLAKAO SVE: „Čarli ima bolesno srce – preklinjem ne bacajte...

STATUS VIOLETE RASPLAKAO SVE: „Čarli ima bolesno srce – preklinjem ne bacajte petarde“!

0
ne bacajte petarde petface

Iako svake godine, od 1. decembra do kraja praznične euforije, apelujemo ne bacajte petarde – stresovi, strahovi i posledice po ljubimce govore da su ovakvi apeli „borba sa vetrenjačama“!

Zbog bacanja petardi, svake godine pate i naši kućni ljubimci. Osim opasnosti od povređivanja petardom, veliki stepen buke može oštetiti i njihov znatno osetljiviji sluh i izazvati psihički šok ili srčani udar. Mnoge životinje u panici beže iz dvorišta, pokušavajući da se zaštitite od buke nastale eksplozijama.

PROČITAJTE I:

RECI NE PETARDAMA: 5.000 ljubimaca svake godine ugine od srčanog udara!

U Torinu, Milanu, Veneciji, Modeni, Teramu, odnosno u više od 850 italijanskih gradova i opština, od 2011. godine zabranjeno je i za vreme Nove godine bacanje petardi, a kazne za one koji to prekrše iznose od 25 do 500 evra.

Zakon o javnom redu i miru kod nas, predviđa kazne za one koji paljenjem pirotehničkih proizvoda narušavaju javni red i mir ili ugrožavaju sigurnost. Novčane kazne se kreću od 10.000 do 50.000 dinara ili radom u javnom interesu od 40 do 120 sati.

PROČITAJTE I:

KORISNO: Pomozite vašem ljubimcu da prebrodi glasne pucnje i mirise baruta!

Aplej jedne Beograđanke na ovu temu sledio je mnoga srca i rasplakao sve koji su ga po nekoliko puta šerovali:

– Dragi sugrađani, komšije, ljudi! Imam psa koji je moje dete, kako god vama ovo zvučalo. On ima 11 godina i kod mene je od mesec dana svog života. Zove se Čarli i ima bolesno srce. Veterinar je prognozirao od 6 do 18 meseci života. Čarli je dobar pas. Čarli je bezuslovna ljubav! Čarli se boji petardi. Molim vas ne bacajte petarde! Preklinjem.. ponizno.. da razumete, napisala je Violeta Todorović.

Zbog Čarlija, Lile, Moglija, Reksa, Lea, Badija i hiljade i hiljade njihovih drugara APELUJEMO i MOLIMO – NE BACAJTE PETARDE!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMak je HEROJ: Bokser zaštitio dvogodišnju Karmen od otrovne tigraste zmije!
Sledeći tekstDRAMA: Pas Meda skočio sa 4. sprata, uplašen od pucnja petardi!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime