Naslovna VESTI PSI DRAMA: Pas Meda skočio sa 4. sprata, uplašen od pucnja petardi!

DRAMA: Pas Meda skočio sa 4. sprata, uplašen od pucnja petardi!

0
uplašen petface

– Jučer, nešto iza 14 sati, molila sam djecu koja su na livadi u Rudešu uporno bacala petarde, da prestanu s tim, no uzalud. Par minuta kasnije, moja buduća svekrva zgroženo je uzviknula „Jao, pogledaj gore na balkon!“, pokazujući prema četvrtom katu dvadesetak metara udaljene zgrade. Baš u trenutku kada sam pogledom pronašla balkon, pred mojim je očima, vidno uznemiren i uplašen pas skočio preko ograde balkona i pao na beton. Prizor je bio stravičan, pas je ostao nepomično ležati, no vidjela sam da diše i da je živ, za Index.hr ispričala je Eva Ćorić, devojka koja je svedočila potresnom događaju u zagrebačkom naselju Rudešu.

uplašen petface

Kako preosi ovaj hrvatski portal, u vreme kada je pas skočio sa balkona, u stanu nije bilo nikoga. Pregledom je utvrđeno da pas nije čipovan, a najbliža veterinarska stanica ODBILA JE da mu pruži pomoć „na dug“. Dumovec ga je, takođe, odbio uz obrazloženje da pas ima vlasnika, a na Veterinarskom fakultetu ga nisu želeli uz obrazloženje da pas nije čipovan pa tako može dovesti ambulantu u opasnost.

VIDEO: U domu Tihane iz Hrvatske veselje – Zara oštenila 12 bebica!

Dok su se veteriari, očigledno, prepucavali i prebacivali „loptu“ sa jednog na druge, u pomoć nesrećnom psu koji je trpeo strašne bolove, priskočila je Gloria Malin, devojka koja svakodnevno pomaže napuštenim životinjama!

– Pas je stacioniran u klinici Kreszinger. Sada će biti čipiran na moje ime. Ima strganu zdjelicu na tri mjesta, povredu mjehura, krvarenje u plućima koje nije jako, ozljedu jezika i desni. Dobio je lijekove protiv bolova, infuziju i pod nadzorom je te je izvan životne opasnosti, rekla je Gloria za Index.hr.

uplašen petface

Meda je cele večeri odbijao hranu, povraćao je, ali kako prenosi ovaj portal njegovo zdravstveno stanje je za sada stabilno!

Nakon što se na Facebook-u pokrenula prava lavina komentara, anonimno se, porukom, javila i osoba koja tvrdi da je vlasnica psa. Kako je rekla – „brinite za njega, kad ja već nisam mogla“.

HRVATSKA NA NOGAMA: „Oporezujte one koji KUPUJU, a ne UDOMLJAVAJU pse“!

Ona je i potvrdila da se pas zove Medo i kako je objasnila u poruci, on je voljeni član njihove porodice! Objasnila je da je pas SLUČAJNO ostao na balkonu dok je jurila na posao, a da je Medi očigledno bilo pretoplo u stanu. Njene obaveze nažalost ne dozvoljavaju da se više bavi Medom, pa je kako kaže sada njeggovu sudbinu prepustila njima!

Potvrdila je da se Meda jako bojao petardi i da je uvek spavao sa njom u krevetu kada bi počela praznična euforija.

– Troškovi za Medu su do sada, minimalno 1.200 kn, a vjerujem da će svakim danom biti novih troškova. Bilo bi lijepo kada bi se svatko tko može, u ovo blagdansko vrijeme, odrekao bar jedne kave kako bismo svi zajedno skupili za liječenje ovog nesretnog bića, rekla je Gloria, devojka koja je preuzela brigu o njemu.

Izvor, Foto: Index.hr

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.