Naslovna VESTI PSI TUGA I PATNJA NEVINIH ŽIVOTA: Nezamisliva realnost napuštanja i zlostavljanja koju ne...

TUGA I PATNJA NEVINIH ŽIVOTA: Nezamisliva realnost napuštanja i zlostavljanja koju ne smemo ignorisati

0
Napušteni štenci

Kada čujemo reč “štene”, većina ljudi pomisli na nešto slatko, meko i nevino. Međutim, tužna istina je da su štenci često ostavljeni da se bore za svoj život. Tuga i patnja nevinih života su naša realnost.

Štene u travi

Svake godine, hiljade štenaca ostaje bez doma i bez neophodne nege. Mnogi od njih su izbačeni na ulicu, dok se drugi nalaze u neadekvatnim uslovima, zatvoreni u skučenim kavezima bez pristupa hrani, vodi ili veterinarskoj nezi.

Pročitajte i ovo: SIMBOL NADE, OPTIMIZMA I LJUBAVI – Šickova priča će vam ulepšati dan.

STRAŠNE POSLEDICE

Ovaj problem ima strašne posledice. Mnogi štenci su izloženi zlostavljanju i patnji, boreći se za goli život. Oni mogu pate od bolesti, dehidracije i neuhranjenosti. Većina njih umre pre nego što stigne pomoć.

Ostavljeni štenci

Oni koji prežive, obično se suočavaju sa još većim problemima. Štenci koji su izgubili svoje vlasnike mogu biti traumatizovani i ne mogu se lako prilagoditi novom domu. Ovo može da ih dovede do daljeg zlostavljanja, odbačenosti ili smrti.

Pročitajte i ovo: GLADAN I IZMUČEN! – Baja je ležao na ulici teško bolestan.

Ovaj problem nije samo pitanje nebrige pojedinaca. Ono što je potrebno jeste sveobuhvatna društvena svest i angažman kako bi se osiguralo da se ovaj problem reši. Kako bi se štenci zaštitili, potrebno je obezbediti siguran dom za njih, i izgrađivati svest o važnosti usvajanja i odgovornog vlasništva nad ljubimcima.

Napušteni i sami

Uprkos ovim problemima, postoje organizacije i pojedinci koji rade na spasavanju nezbrinutih štenaca, pružajući im neophodnu negu i pronalazeći im trajne domove. Njihov rad je neprocenjiv, i moramo se nadati da će oni inspirisati sve nas da učinimo svoj deo i pomognemo da se ovaj problem reši jednom zauvek.

JOŠ JEDAN PRIMER

Čeka dom

Molimo vas da pomognete da još pet, od sedam štenaca dobiju dom. Ne dozvolite da ovi lepi i njegovani štenci završe u azilu gde će biti izloženi raznim bolestima i gde će imati manje šanse da budu primećeni i udomljeni. Tri šteneta su muškog pola, dok su dve ženke i stari su oko su dva meseca. Ako možete da pomognete i pružite im dom, ili bar hranu, molimo vas da se javite.

Izvor: Facebook Napuštene Životinje Valjevo -informativna stranica

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSIMBOL NADE, OPTIMIZMA I LJUBAVI – Šickova priča će vam ulepšati dan.
Sledeći tekstMICIKINE MUKE: Šefica “Amana” nema milosti za predobru macu.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime