Naslovna VESTI PSI NIJE NAPUSTIO PRIJATELJICU – Lekcija iz dobrote i vernosti!

NIJE NAPUSTIO PRIJATELJICU – Lekcija iz dobrote i vernosti!

0
Nije napuštao prijateljicu

Životinje nam često pokazuju kakvi treba da budemo. Pomoć u svakoj prilici, bez premišljanja, bez predrasuda, bez ikakve sumnje… Čista dobrota i ništa više. Ovo je priča o psu koji nije napustio prijateljicu koja je bila teško povređena.

Nije napuštao prijateljicu

Psi vole… vole sve i svakoga. Ne vole samo ljude koji im pružaju dom, sigurnost, udobnost i ljubav. Vole svako živo biće pogotovo ono koje je ugroženo. Ovaj pas koji je sasvim slučajno naišao na ženku sa polomljenim prednjim nogama nam je pokazao šta znači imati dušu i srce.

Pročitajte i ovo: NEDELJAMA NA PRUZI – Pas čeka vlasnike koji su ga ostavili!

Na pljusku, hladnoći on je video drugog psa u nevolji. I nije teoretisao, nije se premišljao… prišao je i ostao uz nju kako bi joj pružio više nego potrebnu podršku. Ova ženkica nije mogla da se kreće, nije mogla da se skloni sa kiše – noge su joj bile polomljene. Ležala je nemoćno i niko je nije video. Ili nije želeo da je vidi.

Nije napuštao prijateljicu

Kada je najzad naišao neko ko nije okrenuo glavu fotografisao je potresnu scenu i objavio jea na društvenim mrežama kako bi zamolio pomoć u spašavanju. Eriko Baret iz Sorokabe u Južnoom Brazilu je reagovao čim je video objavu. Otišao je na mesto koje je bilo obeleženo i zatekao dva psa.

Pročitajte i ovo: BRUTALNO BAČENA U REKU – Priča o Grejs

„Pas, mužjak je bio veoma oprezan. Štitio je povređenu prijateljicu i pokušavao je da me ujede kad god bih se približio.“ – pričao je kasnije Eriko. Strpljivo, na kiši, čovek je pokušavao da stekne poverenje psa koji je štitio svoju prijateljicu, plašeći se da bi joj čovek mogao naneti nove povrede. Posle gotovo sat vremena, pa je prihvatio hranu koju im je Eriko poneo. Potom ih je dobri čovek pokrio kabanicom kako bi ih zaštitio od kiše.

Nije napuštao prijateljicu

Ubrzo, došli su i drugi spasioci iz Grupe za podršku čovekovom najboljem prijatelju. Oni su uspeli da vozilom prebace dva nesrećna psa do opštinskog prihvatilišta i veterenirsku kliniku u mestu Majrinku. Tu je ženka dobila neophodnu pomoć.

Nije napuštao prijateljicu

Danas oba psa čekaju porodicu koja bi im obezbedila pravi dom. Iako nikada neće biti poznato u kakvoj su vezi ova dva psa, kako su se sreli, kakav im je život bio pre spasavanja, njihova međusobna ljubav i nepokolebljiva odlučnost da se ne napusti prijateljica u nevolji nam je ponovo pokazala da su psi veoma često mnogo bolji od ljudi.

Izvor: pet-sitting.gr

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNEDELJAMA NA PRUZI – Pas čeka vlasnike koji su ga ostavili!
Sledeći tekstKAKO DALJE? – Čupka je preživela operaciju.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime