Naslovna VESTI PSI NIJE „SAMO PAS“! – Vlasnici posle smrti ljubimca treba da dobiju slobodne...

NIJE „SAMO PAS“! – Vlasnici posle smrti ljubimca treba da dobiju slobodne dane sa posla!

0
Nije samo pas

Gubitak kućnog ljubimca je kao gubitak člana porodice. Kada Smrt pokosi mačku ili psa koji nas je verno pratio tokom života, teško je ne osetiti kako nam se srce kida. Vremenom se stvaraju snažne veze između čoveka i ljubimca. U Ujedinjenom Kraljevstu jedno udruženje za zaštitu životinja je pokrenulo kampanju pod nazivom „Nije SAMO PAS!“

Kampanja NIJE SAMO PAS

Kampanja pod ovim simboličnim nazivom je usmerena ka poslodavcima koji imaju zaposlene koji se u nekom trenutku suoče sa gubitkom ljubimca. Kampanja poziva poslodavce da takvim zaposlenima omoguće nekoliko slobodnih dana kako bi se izborili sa tugom zbog smrti ljubimca. Prema postojećim zakonskim odredbama poslodavci nemaju obavezu da tako postupe.

Pročitajte i ovo: HRANILA SE SOPSTVENIM IZMETOM! – Osuđen čovek koji je ostavio psa 2 nedelje bez hrane i vode.

„Dog Trust Ireland“, najveća organizacija za zaštitu životinja u toj zemlji se nada da će se dogoditi promena, ako ne baš u zakonu, onda bar u svesti poslodavaca. Udruženje je pozvalo korisnike interneta da ovu poruku prošire na društvenim mrežama tako što će postaviti fotografije svojih ljubimaca uz haštag #NotJustADog.

Kampanja NIJE SAMO PAS

Prema nedavnom istraživanju više od polovine vlasnika koji su izgubili ljubimca osećali istu tugu kao kod gubitka voljene osobe. Mnogima je bilo potrebno više od godinu dana da se pomire sa smrću ljubimca. „… Najvažniji deo suočavanja sa smrću (životinje) je da dozvolite sebi da tugujete i prihvatite da je ono što osećate normalno“, objasnila je dr Sabina Brenan, psiholog i neuronaučnik. „Potrebno je da se okružite ljudima koji vas razumeju i ako imate poteškoća, potražite stručni savet.“ – dodaje dr Sabina.

Pročitajte i ovo: BORBA ZA ŽIVOT – Mače staro samo nekoliko sati pronađeno u rovokopaču

Kampanja NIJE SAMO PAS

Samo udruženje Dogs Trust Ireland u kome radi nekoliko desetina zaposlenih daje slobodne dane radnicima u slučaju smrti ljubimca. Dobar primer ovakve prakse je i jedna kompanija koja obezbeđuje zdravstveno osiguranje životinja, SanteVet koja je takođe prepoznala realnost žalosti nakon smrti ljubimca. I oni svojim zaposlenima u tim situacijama daju slobodne dane. Da li će ova inicijativa inspirisati poslodavce?

Izvor:  woopets.fr

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHRANILA SE SOPSTVENIM IZMETOM! – Osuđen čovek koji je ostavio psa 2 nedelje bez hrane i vode.
Sledeći tekstNAPADNUTA I OSTAVLJENA! – Neko ga je fotografisao i otišao!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime