Naslovna VESTI PSI KIKINDA: S.P (19) se na Instagramu pohvalio slikom mace koju je obesio!

KIKINDA: S.P (19) se na Instagramu pohvalio slikom mace koju je obesio!

1
NIJE OBESIO petface

Satistički podaci o broju prijavljenih, optuženih i osuđenih lica za krivično delo ubijanja i zlostavljanja životinja (član 269. Krivičnog zakonika Republike Srbije) vode se od 2006. godine, zato što je tek te godine ovo krivično delo uvedeno u naše krivično pravo, prenosi portal pravnazastitazivotinja.com.

NAJNOVIJA VEST: Božidar S. (45) uhapšen zbog ubistva psa!

Isti portal navodi da se od 2009. godine za osnovni oblik krivičnog dela ubijanja i zlostavljanja životinja učiniocu može izreći novčana kazna ili kazna zatvora do 1 godine, za njegov prvi teži oblik učiniocu se može izreći novčana kazna ili kazna zatvora do 3 godine, a za njegov drugi teži oblik učiniocu se mogu izreći zajedno novčana kazna i kazna zatvora od 3 meseca do 3 godine.

obesio petface

Kako je moguće da pojedinci i uprkos ovim činjenicama ne prezaju da ubijaju nedužne životinje – svakodnevno se pitamo. I baš danas, kada u našu redakciju stže vest da je dečak od 19 godina obesio macu i time se javno pohvalio na društvenoj mreži Instagram.

PETICIJA: Traže se kazne za čoveka koji je vezao i obesio psa o zadnje noge!

– Kikinda. Objavu na Instagramu je videlo preko 60.000 ljudi, ali po nama to nije dovoljno. Nije dovoljno, jer ovakve stvari prolaze, a ovo više nije ni za prebiti. Ovo je za SUD, za ZATVOR i za LUDNICU. Ovakvo “bahaćenje”, provociranje svakog ko voli živa bića je nedopustivo. I NE, NJEMU NIJE ŽAO ŠTO JE URADIO, NEGO ŠTO JE UHVAĆEN, napisao je na svojoj stranici Pokret “Levijatan”, koji je zločin i obelodanio.

Da li će već jednom neko odgovarati za UBISTVO ŽIVOG BIĆA ostaje da vidimo.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

1 KOMENTAR

  1. PETKOV STEVA. U Beograd (na fakultet) nećeš, pa makr organizovali straže na Pančevcu. Ludnica, zatvor ili šta god već predlažu u tekstu, ali u Beograd NEĆEŠ! Zapamti!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.