Naslovna VESTI PSI Sa Olimpijade u Pjongčangu nije došao sa medaljom, već sa PSOM kog...

Sa Olimpijade u Pjongčangu nije došao sa medaljom, već sa PSOM kog je spasio!

0
Olimpijada petface

Olimpijada u zimskim sportovima ove godine održana je u korejskom Pjongčangu, od 9. do 25. februara! Na igrama je učestvovalo 2.952 sportista iz 92 zemlje, što ove igre čini najmasovnijim do sada, i po broju zemalja učesnica i po broju sportista.

Međutim, jedan od njih se izdovojio – i to ne po sportskim rezultatima i broju sovojenih medalja, već po HUMANOSTI! Njegovo ime je Gus Kenvorti, a predstavljao je Ameriku u slobodnom skijanju! Kući se iz Pjongčanga vratio sa kucom u rukama 😉

Olimpijada petface

Naime, posetio je jednu od čak 17.000 farmi pasa u ovoj zemlji i udomio preslatko žensko štene. Kako je objavio na svom instagram profilu, kučence je dobilo ime Bimo.

BRAVO: On je dobitnik zlatne medalje na Olimpijadi, ali i čovek koji je na leđima nosio povređenu bolesnu životinju!

Inače, Gus je od ranije poznat po ljubavi prema životinjama, jer je u Sočiju 2014. godine spasio preko 90 pasa lutalica.

Olimpijada petface

Širom zemlje ima 2,5 miliona pasa, koji se uzgajaju za ishranu, a drže se u najnehumanijim uslovima koje možete da zamislite. Da, zna da je argument da je jedenje pasa deo korejske kulture. I, dok se lično ne slažem sa tim, slažem se da nije na meni da nametnem taj zapadanjčki ideal ljudima ovde. Međutim, način na koji se ove životinje tretiraju, potpuno je nehuman, a kultura nikada ne bi trebala da bude sinonim za okrutnost, napisao je na svom Instagram profilu!

NAJEMOTIVIJA PRIČA IZ RIJA: Odrekla se zlatne medalje zbog svog konja!

On je dodao i to da se, uprkos nekim verovanjima, ti psi se ne razlikuju od onih koje mi zovemo kućnim ljubimcima. Neki od njih su bili čak i kućni ljubimci, koji su istovremeno i ukradeni ili pronađeni i prodati u trgovini psećeg mesa.

Olimpijada petface

Nadam se da ću ovu posetu iskoristiti kao priliku za podizanje svesti o nehumanosti trgovine pasa i udomljavanje istih u SAD, dodao je Gus!

Mi se nadamo da će primer ovog izvrsnog momka slediti SVI!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNOVI DOKAZI KAŽU: Psi delotvorno utiču na naše mentalno zdravlje!
Sledeći tekstVIDEO: Mačka Tombi postala redovni učenik ove Osnovne škole!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime