Naslovna VESTI MAČKE VIDEO: Mačka Tombi postala redovni učenik ove Osnovne škole!

VIDEO: Mačka Tombi postala redovni učenik ove Osnovne škole!

0
tombi petface

Njeno ime je Tombi, a po mnogo čemu se razlikuje od svojih „rođaka“. Naime, ona je prvi četvoronožni učenik jedne Osnovne škole u turskom gradu Izmiru!

Nju su, kao i njenih nekoliko drugarica, učenici škole redovno hranili u pkolskom dvorištu, a Tombi je počela i da ulazi u razred kada i njeni drugari krenu u učionice. Prvo je počela slobodno da se šeta među školskim klupama, a kada bi zaspala, deca su se trudila da budu tiha i pažljivo slušaju nastavu, kako je ne bi probudili.

BRAVOOOO: Filozofski fakultet postao prvi „pet friendly“ fakultet!

Učiteljica, Ozlem Pinar Ivasku, primetila je da su pojedini učenici počeli i ranije da dolaze u školu, samo da bi proveli vreme sa Tombi. Tada je odlučila da dobije dozvolu od uprave škole da maca bude u razredu. 

tombi petface

– Primila je sve potrebne vakcine, a izvađen joj je i pasoš. Uprkos tome, jedan od roditelja se pobunio, pa je mačka udaljena sa časova, rekla je jedna od zaposlenih u školi!

Međutim, đaci su postali tužni i došli su na ideju da se angažuju kako bi svoju miljenicu vratili u školu! I uspeli su, zajedno sa nadležnima, pa Tombi ponovo ”pohađa” nastavu.

tombi petface

PODRŽI, POTPIŠI: Nikola je pokrenuo PETICIJU za uvođenje „pet friendly“ linija u GSP!

Učenici su postali pažljiviji otkako je došla. Ranije su trčali po razredu i bio je nered, ali sada se trude da je ne probude, da ne trče kako joj ne bi smetala, ne pričaju glasno i slično, objasnila je Ivasku.

I đaci su bili presrećni što je maca njihova nova „učenica“.

tombi petface

– Maca svako jutro šeta između klupa i pozdravlja nas. Pozdravim i ja nju, a ona dođe da spava kod mene. Napravićemo joj kućicu u dvorištu, da bude na sigurnom, rekla je učenica Tuana Tuntar

Zahvaljujući njoj, u razred je došao mir. Maca je veoma slatka i ima 4,5 meseca. Ne nanosi nikakvu štetu, a oko nje se angažuju ama baš svi!

Pogledajte kako se divno slažu u ovoj (ne)običnoj školi 😉

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSa Olimpijade u Pjongčangu nije došao sa medaljom, već sa PSOM kog je spasio!
Sledeći tekstGluv, slep i gojazan, ali i dalje PUN PRAVE LJUBAVI

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime