Naslovna VESTI PSI OPŠTINA TRSTENIK: Poništićemo rešenje, NIJE u skladu sa Zakonom!

OPŠTINA TRSTENIK: Poništićemo rešenje, NIJE u skladu sa Zakonom!

0
bison iz trstenika petface

„Prosto mi je van pameti da nadležni u tom gradu lokalna samouprava već šest godina krši zakon“, „Gospodin Nebojša Stojanović mora da ima jakog uticaja u Trsteniku, kad je uspeo ovako nešto da uradi“, „Kazniti svakog pojedinca koji je umešan u ovaj zločin“…Samo su neki od stotinu komentara pristiglih u našu redakciju na jučerašnju vest o odluci nadležnih u Trsteniku. Da podsetimo, po prijavi izvesnog Nebojše Stojanovića, Neveni je komunalna inspekcija Odseka za urbanizam, građevinarstvo, komunalno-stambene i ekološke poslove dostavila rešenje u kojem jasno stoji – ZABRANJUJE SE DRŽANJE PSA RASE BIŠON!
Prema rečima građana Trstenika, barem 500, 600 ljudi drži u stanu drže pse i niko ne zna da je to zabranjeno.
psi u trsteniku petface
Uputili smo zvanični e-mail na adresu kabineta predsednika opštine, Miroslava Aleksića, ali nam do zaključenja ove vesti niko nije odgovorio. U pismu smo jasno zahtevali odgovore na pitanja – gde sa „iseljenim psima“, da li će se oni naći na ulici, da li ovakvu odluku i rešenje treba da očekuju sve porodice koje žive na teritoriji Trstenika,..Kontaktirali smo i Nevenu Petrović kako bismo saznali nove informacije.
„Što se tiče odluke koja je ovde bitna – biće izmenjena .Hvala na podršci“, bila je kratka.
Nas je zanimao i njen stav prema komentaru jendog našeg čitaoca koji je napisao:
„Pas kojeg je Nebojša imao, napao je pre dve godine i rastrgao psa drage nam Nevene. Tada je ona njega prijavila i njemu je naloženo da se reši psa što je i učinio. Sada joj vraća milo za drago“.
Ona je na ovo odgovorila sa: “Nemam komentar na tu temu“.
Kako je Blic juče preneo, opština Trstenik se oglasila povodom slučaja „BIŠON“ i objasnila da će rešenje komunalnog inspektora o iseljenju vlasničkog psa Nevene Petrović iz stana biti stavljeno van snage jer je doneto na osnovu opštinske Odluke o uslovima i načinu držanja životinja na teritoriji opštini Trstenik koja nije u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja iz 2009. godine. Nacrt nove odluke koji treba da bude usvojen u najkraćem roku, omogućiće vlasnicima stanova da u istim drže svoje ljubimce uz ispunjenje zakonom predviđenih uslova.
Neveni je stiglo na stotine poruka podrške iz cele Srbije, a Donka će po svemu sudeći ostati sa svojom porodicom. Čekamo zvanično saopštenje!

Foto: Privatna arhiva

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSid iz Ledenog doba zaista postoji: „Zappa je poseban, nikada ga ne bismo ostavili“! (FOTO)
Sledeći tekstDa li je tačno da su mačke immune na napade krpelja?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime