Naslovna VESTI MAČKE OTKRIVAMO: kako da zbunite svoju mačku

OTKRIVAMO: kako da zbunite svoju mačku

0
kako da zbunite svoju mačku petface

kako da zbunite svoju mačku: Ne kažemo da su mačke po svojoj prirodi stvorenja koja se daju lako zbuniti. Ali ono što unosi pometnju u njihove malene glave je svaki vid narušavanja rutine.
Ustanovljeno je da sve što predstavlja remećenje uobičajenih aktivnosti , za krznene lepotice, to po automatizmu podrazumeva  da se dešava nešto „čudno“. Dakle, nećemo preterati ako kažemo da su mačke „robovi“ navika i da u svom životu ne očekuju ništa drugo do bespogovrorno poštovanje obrazaca.
Zato, ukoliko želite da se sa svojom mezimicom malo našalite, a sebe da zabavite, mi vam nudimo različite ideje. Naime, za  vas smo pobrojali načine na koje možete razbiti monotoniju vašeg, a pogotovo života vaše mačke.

Odbrojavanje može da počne:

10. Pravite grimase licem okrenutim ka njoj: Ukoliko ovo radite, posebno obratite pažnju na grimase koje istovremeno pravi i vaša mačka. Primetićete da se izrazi njenog lica kreću od zbunjenosti, pa do zapanjenosti. Da nekim čudom, ona ume da prevrće očima, verovatno bi to uradila – i to ne jednom, nego više puta.
9. Pomerajte stvari po kući: Mačke su prosto naviknute da se određene stvari nalaze na tačno određenim mestima. Ne treba ni da vam kažemo šta se dešava, ukoliko to ipak nije slučaj.
8. Pomerajte njihove stvari: Ovo će kod mačaka stvoriti osećaj duboke zabrinutosti, stoga vam savetujemo da ne preterujete.
7. Igrajte i pevajte: Ne verujemo da ćete ih ovim načinom preterano zbuniti, ali ćete postići da vas sigurno gledaju kao da počinjete da gubite razum.
6. Dovedite drugu mačku (ukoliko je naravno imate) kući posle izvesnog vremenskog intervala: kada se vaša druga ljubimica iznenada pojavi, mačka koja je sve vreme bila u kući, posmatraće je kao vanzemaljca.

kako da zbunite svoju mačku petface
5. Mirišite na neku drugu životinju: Reakciju ćete najpre videti, kada dođete svojoj kući iz posete prijatelja, koji i sam ima ljubimca. Očekujte da će se vaša mezimica ponašati kao da ste je prevarili.
4.Posebnu pažnju obratite na zimsko i letnje računanje vremena: usled menjanja časovnika za sat vremena, mačka će najverovatnije biti ne samo zbunjena, već i dezorijentisana. Nenja reakcija će posebno biti interesantna ukoliko joj obroke dajete u tačno određeno vreme.
3. Idite na spavanje malo kasnije: Mačke usvajaju naš raspored, stoga ukoliko sticajem okolnosti, ostanete budni malo duže od uobičajenog vremena, očekujte streljanje pogledom sa njene strane. Ne brinite, nije ona toliko ljuta, već prosto ni sama ne zna šta bi radila..Razumite je – trebalo je da već odavno bude u krevetu.
2. Slikajte ih: ova aktivnost je svojevrsni presedan, jer se pokazalo da koliko god da je ponavljate, mačke je ipak nikada neće prihvatiti kao rutinu. Vaše je da nastavite da se trudite.

kako da zbunite svoju mačku petface

IIiiiii….na kraju na PRVOM MESTU: mačku ćete najviše poremetiti ukoliko je pomerite sa mesta koje je ona obeležila kao svoje!!!  Svi vi, iskusni vlasnici mačaka, dobro ste upoznati da činjenicom, da mačka sebe smatra gospodaricom vašeg doma. Dakle, ukoliko nas poslušate, ne samo da ćete je potpuno dezorijentisati, već ćete dovesti u pitanje i njenu uverenja o sopstvenoj moći. A to je nešto što se mačkama retko kada dešava.

Iskreno se nadamo da smo vas zabavili, a čak ukoliko i ne primenite nijedan od naših predloga, sigurni smo da vam je život sa vašom ljubimicom već dovoljno zanimljiv.

 

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVAŠE MALO, NJIMA ZNAČI MNOGO: akcija prikupljanja pomoći za napuštene pse
Sledeći tekstLEPOTICA I ZVER: devojčica i pas ulepšaće vam dan

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime