Naslovna VESTI MAČKE OTKRIVAMO: Šta mačke misle o nama?

OTKRIVAMO: Šta mačke misle o nama?

0
mačke misle petface

mačke misle: Džon Bredšo, profesor na Univerzitetu u Bristolu, dugi niz godina proučavao je ponašanje mačaka. Po njegovom mišljenju, ljubimice nas vide ni više ni manje nego kao ogromne, nespretne mačke.

Da, pravilno ste čuli! Naše male prijateljice nas smatraju mačkama jer one, za razliku od pasa, ljude vide kao pripadnike svoje vrste.

Pročitajte još:
SJAJNO I INOVATIVNO: Pesak za mačke, koji će otkriti bolest u ranoj fazi! (VIDEO)

Za vašu četvoronožnu ljubimicu vi ste najbliži prijatelj, ne nekakav daleki džin.

mačke misle petface

Otkako su mačke „zarile kandže“ u srce čovečanstva, negde pre oko 9.500 godina, mi smo sa njima u bliskoj vezi. Danas, samo u domovima u SAD-u životari negde oko 80 miliona ovih krznenih loptica.

Na globalnom nivou, na jednog psa ljubimca dolaze tri mačke. Bez obzira na zastupljenost istih moramo se zapitati koliko mi zapravo znamo o našim krznenim prijateljima? 

Nakon godina provedenih u istraživanju ponašanja različitih mačaka, došlo se do novih otkrića. Naime, mačke ne gledaju na nas na isti način kao i psi, jer oni odmah pri susretu sa čovekom menjaju svoje ponašanje.

Pročitajte još:
Da li zaista mačke imaju devet života?

Način na koji se pas igra sa čovekom uveliko se razlikuje od načina na koji se pas igra sa drugim psom. Ipak, kod mačaka i dalje nije otkriveno da one čoveku prilaze iole drugačije nego nekoj drugoj maci.

mačke misle petface

Ono što je očigledno jeste to da mačke znaju da smo fizički drugačiji od njih, jer mi smo zaista ogromni i nespretni, ali se čini da one ne mare za to.

One prilaze nozi svog vlasnika podignutog repa, željne pažnje i maženja, na isti način na koji prilaze i nekoj drugoj mački.

SIGURNO JE: čovek bi mogao štošta naučiti od svoje krznene prijateljice. Mačke vide da smo fizički drastično drugačiji i nespretniji od njih, ali im to ne smeta da nas prihvate kao svoje. Izgleda da su mace mnooooogo pametnije nego što smo do sada mislili. 😀

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPAS HEROJ SRBIJE: Probudio stanare i spasao 120 života od požara!
Sledeći tekst11 FOTOGRAFIJA zbog kojih ćete poželeti da zagrlite svog ljubimca – ŠTO JAČE!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime