Naslovna VESTI PSI SMEDEREVSKA PALANKA: Otrovane keruše Lili i Džesi – mama i ćerka šampionke!

SMEDEREVSKA PALANKA: Otrovane keruše Lili i Džesi – mama i ćerka šampionke!

0
otrovane petface

Otrovane keruše Lili i Džesi bile su ljubimci Srđana Kokotovića. Osim što su bile njegovi najbolji prijatelji, jedine su – kako kaže – u ovom delu Evrope bile šampionke „mama i ćerka“.

Prošle nedelje, u roku od nekoliko minuta, obe su uginule na njegovim rukama – otrovane.

Pročitajte još:
HELENA: „Naša ženkica je otrovana, upozoravam ostale vlasnike“!

Dok nije dobio potvrdu sa Katedre za sudsku medicinu Veterinarskog fakulteta u Beogradu, Srđan nije želeo da izlazi u javnost. Sada kada je izvesno da su ubijene namerno, Srđan se obratio sa pitanjem – kome su smetale?

otrovane petface

– Taj utorak je počeo kao i svaki drugi dan. Pre polaska na posao, pustio sam ih oko šest sati u dvorište. Čim su ušle u kuću, oko 6.45, video sam da nešto nije u redu sa starijom. Legla je i počela je da joj izbija pena. Bilo mi je, nažalost, jasno o čemu se radi, rekao je Srđan za „Blic“.

Ubrzo je pozlilo i drugom psu. Bez obzira na sav njegov trud, nije im bilo spasa. Preživelo je samo štene mlađe keruše.

Pročitajte još:
LOVAČKO DRUŠTVO SREM: Za manje od dva meseca u okviru ovog društva otrovano je čak PET PASA!

Priča nas vraća nekoliko godina unazad kada su Kokotovići kupili novu kuću, adaptirali je i priagodili svojim ljubimcima. Nevolje su počele i pre nego što su se uselili. Dočekala ih je peticija komšiluka, upućena mesnoj zajednici, kojom se unapred traži da im se zabrani „držanje većeg broja pasa bez obzira koliko dobro opremili i adaptirali prostor“.

Po useljenju usledili su i bliski susreti, nimalo prijatni, sa susedima, pa i pretnje, koje je Srđan prijavio policiji, baš kao i lomljenje retrovizora i brisača na kolima. Policija, kaže, nije reagovala.

otrovane petface

– Znam samo da se u tu kuću više ne vraćam. Ako su im sada zasmetali psi koji zalaju par puta dnevno, ko može da garantuje da im sutra neće smetati deca koja prave graju, pita Srđan koji se, posle svega što mu se desilo, posle samo četiri meseca vratio u stan roditelja.

Inače, radi se o psima vrhunskog porekla. Jedno štene iz Kokotovićevog legla je proglašeno za treće na svetu, drugo u Evropi. Kada je u prijavi policiji trebalo da navede kolika je materijalna šteta od trovanja pasa, Srđan je napisao 15.000 evra. Policajci nisu mogli da se načude – „dva kučeta, a toliko para“.

Inače, u obdukcionom nalazu koji je Srđan dobio jasno stoji da je „uzrok uginuća trovanje supstancom nepoznatog porekla i sastava, najverovatnije pesticidom, koja je uneta u organizam pasa putem hrane“.

Izvor, Foto: Blic

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPOTPIŠI PETICIJU: Kina počela pripreme za najokrutniji festival psećeg mesa!
Sledeći tekstISKRENO O SEBI: Intervju sa Riom – PETFACOM SRBIJE!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime