Naslovna VESTI PSI OVO JE PRAVI HAČIKO: Retke fotografije psa koji je neumorno čekao svog...

OVO JE PRAVI HAČIKO: Retke fotografije psa koji je neumorno čekao svog vlasnika, o kojem je SNIMLJEN FILM! (VIDEO)

0
ovo je pravi hačiko petface

Priču o psu po imenu Hačiko zna verovatno celi svet. Hačiko je simbol vernosti, bezuvetne ljubavi i najiskrenijeg prijateljstva, prenosi Virealni.online.

Rođen je u Japanu 1923. godine, a godinu dana nakon udomio ga je profesor Hidesaburō Ueno, koji je ovu čistokrvnu akitu poveo u Tokio. Hidesaburō Ueno radio je na fakultetu na odseku za agrikulturu, a do posla i nazad išao je vozom.

PROČITAJTE I:

ON NIJE ZNAO DA SE BRANI: Napali su ga drugi psi i sada ima OGROMNE POVREDE PO TELU! (VIDEO)

OVAJ PAS IMA TALENAT: U jednoj igri pobedio je svoju vlasnicu! (VIDEO)

NAJJAČI PREDSEDNIK NA SVETU: Predsednik Irske svuda ide sa svojim VOLJENIM PSOM! (VIDEO)

Njegov verni prijatelj Hachiko čekao bi ga svakoga dana na istom mjestu kada bi se on vraćao kući, piše Index. Nažalost, nakon samo godinu dana njihovog prijateljstva i suživota, 21. majka 1925. godine profesor je preminuo.

No njegov Hačiko čekao ga je i dalje, punih devet godina, devet mjeseci i petnaest dana. Iako ga je sada pazio profesorov vrtlar, Hačiko bi svakoga dana u isto vreme činio istu stvar, čekao bi profesora koji se nikada nije vratio.

ovo je pravi hačiko petface

Sve do 1932. godine, Hačiko je bio gotovo neprimjetan iako je svakoga dana čekao na istom mestu. Tada je napisan prvi novinski članak o ovom lojalnom psu i to mu je vrlo brzo donijelo slavu. Članak je napisao bivši profesorov učenik, koji je proučavao čistokrvne pse akita te je doznao da jedan takav svakoga dana čeka na istom mestu.

Ubrzo je doznao zašto Hačiko to radi, a priča kaže da ga je učenik nakon toga redovno posećivao.

ovo je pravi hačiko petface

Nakon gotovo deceniju čekanja, Hačiko je uginuo 1935. godine. Kremiran je, a njegov je pepeo položen pokraj profesorovog na groblju Aoyama. Njegovo krzno je sačuvano te je preparirano i izloženo u Nacionalnom muzeju prirode i znanosti u Tokiju. Hachiko je danas poznat cijelom svetu, a njegova ljubav postala je primjer najvernijeg odnosa između psa i čoveka.

ovo je pravi hačiko petface

O njegovoj priči postoji i američka filmska adaptacija pod imenom Hači, priča o psu, koju ukoliko niste, obavezno trebate pogledati.

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKRAJNJE NEOBIČAN PAKET: Kako je jedan kurir spasao psa koji je zalutao! (VIDEO)
Sledeći tekstSAM I POVREĐEN NA KIŠI: Automobil ga je udario, nije se zaustavio i ostavio kuče sa TRI SLOMLJENE NOGE! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime