Naslovna VESTI MAČKE OVO JE PROVERENO: 6 načina na koje vam vaša maca govori DA...

OVO JE PROVERENO: 6 načina na koje vam vaša maca govori DA VAS VOLI! (VIDEO)

0
macke i deca petface

Brojne su predrasude o mačkama. Jedna od njih je da su mace hladne i bezosećajne te da zapravo ne vole svoje vlasnike. Svako ko ima macu zna da to nije istina i da nas ove divne životinje vole na svoj način. Ovih šest znakova upućuje na to da nas naše mačke zaista vole. 

1. Lizanje

Vaša koža je prijatno slana, ali to nije jedini razlog zašto vas tu i tamo vaša mačka voli liznuti. Osim što se tako doteruju, mačke tako stvaraju i bliske veze, baš kao što majka radi sa svojim mačićima. 

PROČITAJTE I:

KAKO ZAUSTAVITI EMOCIJE: Čoveku posle moždanog udara doveli njegovu macu, SUSRET SVE KAŽE… (VIDEO)

2. Predenje

Mačke predu kako bi pokazale razna osećanja, a najčešće je to znak pokazivanja prijateljske nastrojenosti i ljubaznosti. Mačke i njihovi mačići takođe komuniciraju tako. Čak i ako vaša mačka prede s vama kako bi izrazila neugodna osećanja, poput stresa, bolesti ili gladi, to je još uvek dokaz da vas vaša mačka vidi kao važnu osobu koja joj može pomoći.

3. Otkrivanje trbuha

Kad se vaša mačka prevrne na leđa i pokaže vam svoj trbuščić, to je prikaz najdubljeg poverenja. Kako? Zato što namerno izlaže svoj ranjiv deo, ali vam poručuje da zna da je nećete povrediti te da je uz vas sigurna. Takođe, to je i znak da želi malo pažnje. Ali pripazite, nemojte ovaj položaj mačke mešati s onim psećim koji je ujedno i poziv za maženje. Neke mačke će vam samo želeti da pokažu trbuščić, ali ne i da poruče da ga smete dirati.

4. Trljanje

Kad vaša mačka krene gurati njuškicu u vaše lice ili se njome trljati u neko drugo mesto na vašem telu, to je vrlo siguran znak mačje ljubavi. Tako mačka obiležava mirisom svoju teritoriju te vam poručuje da ste vi sad njen i neko kome može verovati.

teranje kod macke petface

5. Spava s vama

Iako ima svoj udobni krevetić, ona svaku večer spava u vašem. Ona želi spavati s vama iz istog razloga zbog kojeg vas često sledi po stanu: vi ste joj najvažnija osoba na svetu i želi biti blizu vas kad god je moguće.

6. Gnječenje šapama

Svi vlasnici znaju o čemu govorimo: o onome kad vas mačka počne blago gnječiti i grebati svojim šapicama. Mačke to rade jer su kad su bile mačići, to radile i svojim majkama kako bi stimulisale mleko u vreme hranjenja. Upravo zato radi se o instinktu koji pokazuje duboku ljubav koju oseća prema vama.

Prepoznajete li svoju macu?

Izvor: Index.hr

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA: 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNIKADA NIJE IMALA SREĆE: Ova ženkica je, zbog onoga što jeste, MNOGO ISPAŠTALA! (VIDEO)
Sledeći tekstPAS NESTAO POD NERAZJAŠNJENIM OKOLNOSTIMA: Pronađen 100 kilometara od kuće! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime