Naslovna VESTI PSI PARALIZOVANA, VUKLA SE ULICAMA! Danas je u pravom domu.

PARALIZOVANA, VUKLA SE ULICAMA! Danas je u pravom domu.

0
Paralizovan pas u novom domu

Četvorogodišnju Loti, spasioci su pronašli kako se krije ispod gomile drvenih paleta. Dane je provodila na ulicama Rumunije vukući paralizovan zadnji deo tela. Njene muke su nastale jer ju je neko surovo odbacio, izbacio na ulicu gde je najverovatnije doživela nesreću.

Paralizovan pas u novom domu

Njena priča u kojoj se najzad vidi svetlo počinje u trenutku kada su spasioci doneli odluku da ne odustanu od njenog života. Ali, da bi spasioci doneli takvu odluku, najviše je doprinela sama Loti. Ona je od prvog trenutka u društvu ljudi pokazala ogromnu i nesalomljivu odlučnost da nastavi život i da se oporavi koliko je god to moguće.

Pročitajte i ovo: POLICAJAC se uvukao u KANALIZACIONU CEV kako bi spasao PSA!

Pregledi veterinara su pokazali da su joj zadnje noge potpuno paralizovane. Paraliza je počinjala od sredine leđa i nije bilo moguće poprati takvo stanje. Sve što je moglo da se učini zapravo je bilo da se nađe rešenje kojim bi joj se olakšalo kretanje. Najgore od svega je bilo saznanje da će zadnje noge morati da budu amputirane.

Paralizovan pas u novom domu

Posle amputacije, Loti nije klonula duhom. Oporavila se od teške intervencije, dobila je kolica koja joj olakšavaju kretanje i postala jedan od najaktivnih pasa invalida. Ubrzo je dobila i ponudu da dobije pravi dom i to u Engleskoj. Loti je prebačena i sada živi u Londonu sa Elodi i Aleksandrom. Zanimljivo, živi na brodu.

Pročitajte i ovo: OBIČNI, A TAKO POSEBNI – Trčali su za automobilima nadajući se da će ih neko voleti.

Paralizovan pas u novom domu

Svakodnevno ide u šetnje, a Elodi je nedavno pokrenula kampanju prikupljanja novca za nabavku novih kolica. Stara kolica su gotovo uništena zbog toga što Loti previše trči i uživa u igri sa drugarima.

Paralizovan pas u novom domu

Do sada je prikupljeno više od 400 funti i uskoro će Loti dobiti novo pomagalo. Dok je u brodu, vreme uglavnom provodi na trosedu odmarajuži se od avantura na kopnu. Dnevno, provodi više od tri sata u šetnji, jurcanju i igri. „Toliko sam zahvalna na svim donacijama da bukvalno jedva čekam da joj nabavim nova kolica“, prokomentarisala je Elodie.

Izvor: woopets.fr

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPOLICAJAC se uvukao u KANALIZACIONU CEV kako bi spasao PSA!
Sledeći tekstLJUBAV I BRIGA SU POBEDILI! Drugi život šteneta bačenog u đubre!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime