Naslovna VESTI PSI DOČEKALI: Nišlije dobijaju prvi park za pse!

DOČEKALI: Nišlije dobijaju prvi park za pse!

4
park za pse petface

Park za pse svakako postaje sve popularniji među vlasnicima četvoronožnih prijatelja, jer tamo kako kažu „nikome ne smetaju“. Jedan ovakav, ako je verovati gradonačelniku Niša Zoranu Perišiću, za mesec i po dana osvanuće i u ovom gradu na jugu Srbije.

– Očekujemo da park za pse bude gotov u narednih 45 dana. Posao je poveren JKP “Gorica” i očekujemo da oni taj posao obave, rekao je Perišić za „južne vesti“.

park za pse petface

Nišlije su sumnjičavi, jer kako kažu park za pse, tačnije izgradnja ograđenog prostora sa mobilijarom za šetanje pasa najavljena je za prve dane maja, a rok je očigledno probijen.

Poređenja radi, beogradski ljubimci na raspolaganju imaju osam parkova za pse i to u različitim opštinama – Vračaru, Paliluli, Novom Beogradu, Savskom vencu i Starom gradu. Svi parkovi opremljeni su modernim spravama za igru i vežbanje, đubrijerama, klupama i “dogi pot” kantama, a dovoljno su prostrani da se u njima igra i rastrčava veliki broj pasa.

Drugi, možda još veći problem koji muče Nišlije je azil za smeštanje pasa lutalica. Rešenje ovog problema, kako kaže gradonačelnik, „neće ići tako glatko“. On kaže da su tu iskrsli neki novi problemi i da se prešlo na ideju izgradnje regionalnog azila.

– Treba uložiti veliki novac i zbog toga smo na ideji da to uradimo regionalno ili sa Opštinom Svrljig ili nekim drugim partnerom. Tako bi bilo manje opterećenje za budžet, a i problem sa lokacijom bi bio manji, rekao je gradonačelnik Niša.

park za pse petface
Jedini “azil za pse” u Nišu je onaj koji vodi Saša Pešić i u kome živi 450 pasa.

Na sednici Gradskog veća je za rad zoohigijenske službe, koja između ostalog brine i o napuštenim psima, odobreno 8 miliona dinara, a tim novcem bi u narednih godinu dana trebalo da bude sterilisano ukupno 700 napuštenih pasa i mačaka. Praksa je pokazala, tvrde iz niške Zoohigijene, da se primenom mera obeležavanja pasa, sterilizacijom, udomljavanjem i edukacijom građana drastično smanjio broj lutalica na niškim ulicama.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNOVA ODLUKA: Jedan pas ili tri mačke u stanu!
Sledeći tekstKORISNO: Prvi put sa psom na letovanje!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime