Naslovna VESTI PSI Pas može da NANJUŠI hipoglikemiju kod vlasnika i… Ove činjenice o njima...

Pas može da NANJUŠI hipoglikemiju kod vlasnika i… Ove činjenice o njima sigurno NISTE znali!

0

Bilo da ste vlasnik psa ili mačke bitno je da znate svaku sitnicu o svom dlakavom prijatelju. Iako postoji nekoliko mitova o ovim životinjama, neophodno je da se upoznate s pravim činjenicama koje treba da sledite.

– Ako pas pojede pokvarenu hranu, na njegov hrapav jezik ulaze brojni štetni mikroorganizmi. S obzirom na to da naveći čovekov prijatelj svoju pažnju i ljubav prema vlasniku pokazuje upravo lizanjem lica ili ruke, postoji verovatnoća da se te klice prenesu na ljude i tako izazovu zdravstvene probleme poput dijareje.

Snimak psa koji pozdravlja vlasnika RASPLAKAO CEO SVET! (VIDEO)

Brutalno je tukao psa na ulici, reakcija prolaznika je ZAPREPASTILA sve! (VIDEO)

– Kada su okruženi bolesnim ljudima, kućni ljubimci mogu da dobiju svinjski grip (H1N1). Stoga, veterinari uvek savetuju često pranje ruku i odvojenu prostoriju za psa ili mačku kada su ljudi oko njih bolesni.

– Psi mogu da nanjuše hipoglikemiju i tako mogu da spasu život svom vlasniku! Najčešće reaguju lajanjem, grebanjem šapama i lizanjem. Postoje i psi koji su dresirani upravo da otkrivaju skokove i padove šećera kod ljudi.

– Inteligencija najpametnijih i dobro dresiranih pasa je slična nivou inteligencije dvogodišnjeg deteta kada je reč o sposobnosti razumevanja ljudskog govora. Oni tako mogu da nauče do 250 reči, dok drugi mogu naučiti samo do 150.

Izvor: Still

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstI NJIMA “SEDI” DLAKA: Neobična pojava koja ih čini NEODOLJIVO SIMPATIČNIMA
Sledeći tekstBLU IMA RUTINU NA KOJOJ BI MU MNOGI POZAVIDELI! On se svakog jutra… (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime