Naslovna VESTI PSI Akcija sakupljanja sredstava da se Ivanu pokloni pas pomagač: “USPEĆEMO, ZNAMO”!

Akcija sakupljanja sredstava da se Ivanu pokloni pas pomagač: “USPEĆEMO, ZNAMO”!

0
pas pomagač petface

On je Ivan, živi u Zagrebu i čeka svog superheroja. Ivanovi život i život njegove porodice obeležen je fizičkim i mentalnim lomovima, nastalih kao posledice teške saobraćajne nesreće, koja je ovom mladom čoveku donela težu pokretljivost, motoričke poteškoće, epileptične napade i nesigurnost u kretanju.

Zato je hrvatsko udruženje za školovanje pasa vodiča i mobilitet, pokrenulo crowdfunding kampanju “Pas je spas” u kojoj se prikupljaju sredstva za nabavku i školovanje 27. psa superheroja, Ivanovog superheroja!

pas pomagač petface

PROČITAJTE I:

Srbija ipak NE DOBIJA pse vodiče slepih?!?!

-Treba mu pas pomagač, vlastiti superheroj, da mu bude oslonac pri kretanju, kao pomoć pri podizanju i donošenju predmeta, kao pomoć pre i posle epileptičnih napada. Darujući Ivanu psa pomagača, darujemo mu poboljšanu mobilnost, sigurnost i socijalnu interakciju sa okolinom, utIcaćemo pozitivno na njegovo psihičko stanje, kako bi i dalje uspešno radio I brinuo se o svojoj porodici. Ukratko – živeo život, stoji u saopštenju ovog Udruženja.

Budući da je porodicama, koje su pogođene nekom nesrećom, pas pomagač često delić sreće koji  nedostaje, 2015. su postavili ambiciozni cilj: da BESPLATNO dodele 30 pasa pomagača porodicama dece sa teškoćama u razvoju i ostalim korisnicima. Trenutno je u toku akcija sakupljanja sredstava za nabavu i školovanje 27. psa superjunaka – za Ivana i njegovu porodicu!

pas pomagač petface

-Godinu dana potrebno je da štene postane pas pomagač i nečiji superheroj, a njegova obuka za zadatke koji ga čekaju košta više od 50.000 kuna (oko 800 hiljada dinara). Samo nekoliko dana od početka kampanje kupljeno je štene koje će, kada se završi njegovo školovanje, živeti uz Ivana, mladića koji je teško stradao u nesreći. Nakon svega teško se kreće i ima epilepsiju. Kako se možete uključiti u akciju i pomoći Ivanu, potražite na stranicama udruženja, stoji u daljem saopštenju!

Kako su dodali ni sami nekada nisu svesni koliko radosti NJIHOVI PSI SUPERHEROJI donose u porodice onih koji su se suočili sa posledicama nesreće ili bolesti. Ta hemija povezanosti čoveka i psa, naučene veštine i odanost psa pomagača donosi neslućene pozitivne promene čim krenu zajednički kroz život.

pas pomagač petface

-Pridružite nam se – podržite školovanje pasa pomagača i zajedno ćemo jednoj mladoj porodici omogućiti vlastitog superheroja. Za Ivana, rekli su za kraj!

Dok smo pisali ovu priču i gledali fotografije Udruženja, imali smo nesprestani emotivni naboj. Ivanu želimo svu sreću u daljem životu, brz oporavak i sigurnost koju će dobiti uz svog SUPERHEROJA, jer smo sigurni da ZAJEDNO MOŽEMO SVE! DONIRAJTE I POMOZITE!

Sve informacije o ovom sjajnom projektu pročitajte na linku PAS JE SPAS! ZA IVANA!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPorodica medveda je došla do ljudi kako bi ZATRAŽILA POMOĆ!
Sledeći tekstBRAVO ZA LIDL: Kuca Maša OSTAJE na svom mestu, obezbediće joj i NOVU KUĆICU!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime