Naslovna VESTI PSI NEVEROVATNI HEROJ – PAS koji je SPASAO više od 100 KOALA –...

NEVEROVATNI HEROJ – PAS koji je SPASAO više od 100 KOALA – (Video)

0
pas spasilac koala

Pas Medved (Bear) je tokom nedavnih velikih požara u Australiji pomogao da se spase više od 100 koala iz vatre. Neustrašivo je tražio bolesne, povređene, dehidrirane i izgladnele koale koje su se našle u opasnosti od vatrene stihije. Ali ovaj pas ni sam nije imao lep život.

Ovaj mešanac Border kolija je zbog svog hiperaktivnog ponašanja bio razlog da njegovog vlasnika izbace iz stana koji je iznajmljivao. Kada je 2016. godine video oglas organizacije koja se bavi očuvanjem koala u kome se traže veoma aktivni psi Medved je dobio novu šansu. „Tražili smo pse koji nemaju mira, one koji se nikako ne uklapaju u regularan opis kućnog ljubimca.“ – kaže dr. Roman Kristesku sa Univerziteta Sanšajn Koust. Kada je Medved stigao u Centar, treneri nisu znali da je ovaj pas promenio već više vlasnika zbog svog temperamenta.

pas spasilac koala

POGLEDAJTE PATNJU U OČIMA: Ova koala je izvučena iz požara – TUGUJE ZA DOMOM!

Sve što je Medveda činilo neprikladnim kućnim ljubimcem sada se pokazalo kao velika prednost. Od neželjenog psa postao je heroj. „On jednostavno nema prekidač kojim bi ga isključili“ – dodaje dr. Roman. Medved je obučen da otkrije miris krzna koale i nosi čizme koje ga štite od povreda i vrućeg tla. Nikada ne laje kada pronađe koalu da je ne bi uplašio. Kada je pronađe, trči do drveta i legne ispod njega dajući tako znak spasiocima.

pas spasilac koala

POLICAJAC SKINUO JAKNU I POKRIO SMRZNUTOG PSA: Ovaj policajac je pronašao povređenog psa i pružio mu pomoć!

Neke od koala koje su spašene zahvaljujući ovom čudesnom psu su bile u veoma teškom stanju. Među njima su i mama i beba Džesi i Amelija. Mama Džesi se porodila u bolnici u kojoj su bile smeštene i sada se sve tri koale uspešno oporavljaju.

pas spasilac koala

LEŠEVI SU SVUDA PO AUSTRALIJI: Ovi prizori teraju suze na oči – SNIMCI I FOTOGRAFIJE IZ POŽARA!

„Drago mi je što je Medved sada pronašao stalni dom“ – dodaje dr. Roman. Eto koliko je malo potrebno da se od neželjenog i „problematičnog“ psa stvori junak! Strpljenje i razumevanje uz poštovanje osobina i temperamenta od svakog psa mogu da načine heroja. Medved nije bez razloga došao na ovaj svet. Trebalo je samo prepoznati taj razlog i pružiti mu šansu. Bravo za Medveda!

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstLEPI MIĆKO: nekada maltretiran, danas lepotan koji traži dom! (VIDEO)
Sledeći tekstŽENE OGROMNOG SRCA – Dve žene same brinu o preko 50 MAČAKA I 20 PASA! (Video)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime