Naslovna VESTI PSI NEVEROVATNO: NAJSTARIJI BRITANSKI PAS OBOŽAVA ĆEVAPE

NEVEROVATNO: NAJSTARIJI BRITANSKI PAS OBOŽAVA ĆEVAPE

0
Maximus

Ovaj voljeni mešanac bul terijera o stafordskog terijera pre nego što je usvojen od strane Lize Hezel i Rika Vintera imao je veoma težak život. Živeo je u gradu Klitorps u Jorkširu i dugo vremena bio zlostavljan. Danas u dvadesetprvoj godini života uživa u novom domu uglavnom grickajući tost i pijući čaj.

Razlog ovakvog režima ishrane su posledice maltretiranja. Naime, njega su aktivisti spasli iz jednog dvorišta pošto ga je neko divljački pretukao bejzbol palicom. Imao je slomljena rebra i teško povređen želudac.

Maksimus voli ćevape

Pitanje koje muči sve vlasnike: DA LI MAČKA TREBA DA PIJE MLEKO?

Međutim, Maksim ili pravilnije rečeno Maksimus ima neobičnu ljubav. On obožava ćevape! Problem je što ukoliko prodavac ćevapa progovori Jorkširskim akcentom on odustaje od svoje omiljene hrane i počinje da beži. Maksimus pati od post-traumatskog sindroma. Kad god čuje glasove ljudi koji imaju naglasak iz ove oblasti, nesrećni pas se uznemiri i pokušava da pobegne. Batinjanje koje je preživeo je jođ uvek u njegovom sećanju a ono se aktivira i pojačava kad god čuje naglasak koji je očigledno imao i zlikovac koji ga je pretukao.

Maxim

Liza i Rik su mu ime dali po čuvenom gladijatoru iz filma kojeg je tumačio Rasel Krou. „On je moja beba“ – kaže Liza. „Ima 21 godinu i spava sa nama u krevetu“ – dodaje Rik. Opisujući kako su se odlučili da udome baš Maksimusa objašnjavaju: „Kada smo ga prvi put videli, nedostajalo mu je mnogo krzna, niko ga nije hteo jer je izgledao grozno. Ali čim smo ga ugledali – zaljubili smo se u njega.“ Zbog povreda koje je pretrpeo, veterinari su između ostalog morali da rekonstruišu njegovo lice ali ostala je i posledica da Maksimus ne može da laje.

NAJTUŽNIJA PRIČA BEOGRADA: “Jednom sam i ja imala dom, tako sam ja to doživljavala!”

Liza i Rik se nadaju da bi Maksimus sledeće godine mogao i da uđe u Ginisovu knjigu rekorda kao zvanično najstariji pas u Velikoj Britaniji. Zahvaljujući Bridžet Pajk iz organizacije Dog Trust, saznali su da postoji još samo jedan tako star pas u Britaniji. Radi se takođe o jednom uličnom, a sada udomljenom psu koji se zove Kvini, a živi u Salsburiju.

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstGRADSKO VEĆE GA OSUDILO NA SMRT – Vlasnici se bore za njegov život!
Sledeći tekstIGRE U KUĆI SA PSOM: Kako da provedete dan sa psom kada ne možete da izađete u šetnju.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime