Naslovna VESTI PSI PEKI – Život u patnji i bolu!

PEKI – Život u patnji i bolu!

0
Pas Peki sa problemima kičme

Peki je pas u najboljim godinama. Za malog psa, 7-8 godina je period kada je najaktivniji, najveseliji i ukoliko ima odgovornog vlasnika – najsrećniji. Ali Peki nema takvog vlasnika. Peki provodi život u patnji i bolu.

Pas Peki sa problemima kičme

Kada je pronađen, ovaj nesrećni pas je bio gotovo potpuno nepokretan. U kartonskoj kutiji, ležao je, cvileo i samo tužno gledao nadajući se da će se čovek koji ga je ostavio ipak vratiti. Odmah se videlo da je dobar i nije bilo jasno zašto ga je neko tako bezdušno napustio.

Pas Peki sa problemima kičme

Pročitajte i ovo: CEO ŽIVOT U LANCIMA – Suze su potekle kada je shvatila da je došao kraj mučenju.

Pregled kod veterinara je dao delimično objašnjenje. Peki je imao ozbiljne zdravstvene probleme vezane za kukove i kičmu. Bešika je bila puna mokraćnih kamenčića i imao je pomalo zamućene okice što je ukazivalo na početak katarakte. Generalno, bio je u dobrom stanju. Međutim, stanje kukova i zadnjih nogu je ukazivalo da problem postoji već duže vreme i da nije dobio potrebnu pomoć.

Pas Peki sa problemima kičme

Peki je morao na operaciju. Pre nekoliko dana je operisan, odstranjena mu je glava butne kosti. Urađena su dodatna snimanja koja su pokazala da je kičma u veoma lošem stanju. Naime, vratni i torakalni pršljenovi su gotovo potpuno okoštali i to nanosi veliki bol ovom mališani. Peki praktično može da leži samo u jednom položaju u kome ne trpi bolove. On leži na boku i ne može da ustane ili da se pomera bez pomoći.

Pas Peki sa problemima kičme

Pekijevi mišići su gotovo u potpunosti atrofirali. Bolovi koje je trpeo učinili su da se gotovo uopšte ne kreće. Potrebni su mu ozbiljna fizioterapija koja će uključivati i hidroterapiju. Potrebni su mu kvalitetna hrana, lekovi proiv bolova… Potreban je neko ko će ga voleti, brinuti o njemu i pomoći mu da se potpuno oporavi.

Pročitajte i ovo: BOLNO VRIŠTANJE nikoga nije interesovalo! Mačence sa slomljenim nogama je bilo na ivici smrti.

I tako dolazimo do VELIKE MOLBE. Iz Udruženja „Ruka šapi“ – Animal Rescue mole ponovo za svaku vrstu pomoći. Dosadašnji račun za lečenje psa kojeg je vlasnik okrutno ostavio jer je bolestan iznose 45.000,00 dinara i svakodnevno se uvećava. Ukoliko možete izvršite uplatu kako bi se ovi računi izmirili.

Pas Peki sa problemima kičme

Pekiju je takođe potreban i smeštaj. Privremen, zauvek… kakav bilo. Uskoro će izaći iz bolnice i potrebno je da neko brine o njemu tokom oporavka. Kako kažu iz Ruka Šapi – mnogo je molbi i mnogo potreba. Ali, ako se organizujemo, spasićemo još jedan život i pokazati čoveku koji ga je odbacio, koliko je pogrešio.

Dinarski račun: 325-9500600013126-54 Primalac: Udruženje za zaštitu životinja “Ruka šapi” Paypal: goca.odzaci@gmail.com

160-428560-34 Banka Intesa Family vet( za Pekija) Post net: Laura Trajković +381603481111

Izvor:  Facebook Udruženje „Ruka šapi“ – Animal Rescue

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstCEO ŽIVOT U LANCIMA – Suze su potekle kada je shvatila da je došao kraj mučenju.
Sledeći tekst„USPAVAJTE ME! DOBIĆETE ONO ŠTO STE ODUVEK ŽELELI.“ Mačka Anastazija poslala poruku Dubrovačkim vlastima.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime