Naslovna Slajder vesti PETA PROTVI GUČIJA: PETA osudila korišćenje životinja u reklamne svrhe

PETA PROTVI GUČIJA: PETA osudila korišćenje životinja u reklamne svrhe

0
peta protiv gučija, petface

Kao najveća organizacija za zaštitu prava životinja u celom svetu, PETA se oglasila povodom korišćenja životinja kompanije Gucci u reklamne svrhe.

Povod za njihovo reagovanje, kako kažu, bilo je dugogodišnje iskorišćavanje životinja, uključujući i divlje životinje poput tigra, majmuna, sova, jelena… U njihovoj novoj reklamnoj kampanji, pored modela obučenih u novu kolekciju, nalaze se i ove životinje, što je izazvalo burnu reakciju PETA-e.

NEDUŽNI PAS NA METI LINČA: Čovek svakodnevno NASRĆE na nju!

MAJKA HRABROST: Vezana preživela golgotu sa štencima! (FOTO)

Oni ističu da su te životinje kao bebe uzete njihovim majkama i odrastaju izložene prilično nasilnim metodama treninga i dresiranja. Pored toga, one su odvojene od svog prirodnog staništa i osuđene na život u malim, prljavim kavezima gde im je uskraćeno sve za čim teže svojim prirodnim instiktom.

Iz PETA-e su iskoristili ovu priliku i da skrenu pažnju na fenomen zvani “wildlife selfie” koji se promoviše kroz neke medije, gde se, kako oni kažu, kroz fotografije sa pojedinim divljim životinjama promoviše “moda” posedovanja egzotičnih životinja. Oni smatraju da se ovakvom promocijom podstiče ilegalna trgovina divljim životinjama i ometaju napori za nihovo očuvanje.

Napominju da divlje životinje uglavnom žive u paru ili grupi, a da su u zatočeništvu obično izolovane i zatvorene same. Nijedna sova, tigar, majmun niti bilo koja druga životinje ne sanja o tome da bude na TV-u ili u časopisu, a Gucci-jevo korišćenje ovih životinja u reklamne svrhe zazivaju demonstriranjem ljudske nadmoći korišćenjem životinja kao rekvizita u svojim reklamama.

izvor: support.peta.org

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPRETUČENA NA ULICI: Aja 7 dugih godina na lancu ČEKA DOM!
Sledeći tekstMAČAK NILO VODI DVOSTRUKI ŽIVOT: Poruka na ogrlici OTKRILA sve!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime