Naslovna VESTI PSI PAS HEROJ: Udomljeni pit bul spasao život dečaku

PAS HEROJ: Udomljeni pit bul spasao život dečaku

1
pit bul spasao život dečaku petface

pit bul spasao život dečaku: Vlasnici pasa koji su udomljeni, o tom iskustvu uglavnom govore kao o nečemu što im je u potpunosti promenilo život. Jednom dečaku udomljavanje pit bula ne samo da je promenilo, već mu je i spasilo život.
Nisu retke priče u kojima su psi, zahvaljujući svojim brzim reakcijama i istančanim čulima spasili živote mnogih ljudi. Ova priča nas je dirnula pravo u srce, jer je ovaj usvojeni pit bul spasao život svom najboljem prijatelju – dečaku. Naime, dečak Tre, bio je u kupatilu, i iznenada je dobio napad epilepsije. Ovo je bio šok, jer dečak nikada ranije nije pokazivao simptome ovog poremećaja. Prilikom pada, on je udario glavom u kadu. Tu se zatekao i njegov pit bul, Amber, koja je na ovaj prizor odmah otrčala do sobe u kojoj su spavali dečakovi roditelji. Zatim je počela da ispušta čudne i nekarakteristične zvukove, koji su odmah probudili i zabrinuli ovaj bračni par.

Pročitajte još: Hrvatska: Nakon 4 dana staricu (78), koja boluje od demencije, pronašao pas!

Dečakova majka se ovog događaja nerado priseća:
-Amber je iz naše sobe potrčala u hodnik, a potom i u Treovo kupatilo. Kad sam i ja ušla unutra da je dozovem, videla sam noge mog sina sa jedne strane kade. Druga polovina tela mu je bila prebačena preko kade, i u tom momentu je njegov napad bio na vrhuncu. Odmah smo otišli u bolnicu, a tom prilikom je ustanovljeno da Tre ima epilepsiju. Srećom, pri padu nije jako udario glavom u kadu. Da Amber nije dotrčala, ja ne znam koliko bi on sam ostao u svom kupatilu.

pit bul spasao život dečaku petface
Kao što smo rekli, Amber je pit bul koji je udomljen iz azila, a od početka se između nje i dečaka stvorila snažna veza, koju on opisuje sledećim rečima:
Ona je za mene najposebniji pas na svetu. Kada smo bili u centru za usvajanje, meni se odmah ona dopala u odnosu na sve ostale pse.
Od dana kada je Amber došla u kuću porodice Danijels, ona i dečak su nerazdvojni. Tre je ulagao dosta vremena i pažnje u odgajanje i vaspitavanje svog psa, ni ne sluteći da će jaka veza koju su oni stvorili, na kraju da mu spase život.

pit bul spasao život dečaku petface
U oktobru je raspisan konkurs od strane Petco Foundation’s Holiday Wishes, a ovo udruženje je putem konkursa zamolilo sve ljubitelje životinja da im pošalju priče na temu koliko im je udomljeni ljubimac promenio život. Ceo ovaj projekat imao je za cilj da se podstakne i ohrabri udomljavanje životinja iz prihvatilišta. Ideja je da proglašeni pobednici sami odaberu udruženja kojima će nagrade proslediti. Od 3.000 pristiglih priča, Tre i Amber su se plasirali među najbolje 53 priče. Oni su odlučili da ček od 10.000, koliko je nagrada iznosila, uruče Adore-A-Bull Rescue udruženju iz kojeg je Amber udomljena. Ova suma je i više nego dobrodošla udruženju, a izgleda da Amber menja živote svim ljudima oko sebe.

Tre je na kraju zaključio:
-Kuda god da idem, ona me u stopu prati i čini da se osećam bezbedno.

Udomljavanjem psa ili mačke sa ulice ili iz nekog prihvatilišta, spašavate nečiji život. Ujedno budite sigurni da ste tim činom obezbedili sebi ljubav za ceo život.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKRALJEVO: Učenici napravili i postavili kućice za vrapce! (VIDEO)
Sledeći tekstPODRŽITE, PODELITE: U nedelju protest protiv upotrebe petardi u Novom Sadu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime