Naslovna VESTI PSI Ako do 3. oktobra ne udome sve pitbulove, UBIĆE IH!

Ako do 3. oktobra ne udome sve pitbulove, UBIĆE IH!

0
pitbulove petface

Nakon što je jedna žena (55) pre 4 meseca preminula nakon napada pasa rase pit bul, najveći grad francuske Kanade je odlučio da zabrani ovu rasu! I ne samo nju, već i američke staford terijere, staford bul terijere, američke pit bul terijere i mešance ovih rasa!

pitbulove petface

Kako prenosi „Time“, vlasti u Montrealu u utorak su izdale saopštenje u kome se navodi da više neće biti moguće čuvati pit bula kao kućnog ljubimca. Na skupštini je glasano 37:23 u korist zabrane držanja pitbulova!

PRIKLJUČI SE: Nikola (23) pokrenuo akciju „Problem nije u nama“ kako bi srušio predrasudu o pitbulovima!

– Moja dužnost kao gradonačelnika Montreala je da radim sve najbolje u korsist svojih građana, izjavio je Denis Coderre.

pitbulove petface

Što se tiče postojećih vlasnika, oni će imati nove zakonske obaveze. Moraće da plaćaju taksu za držanje ovih pasa u iznosu od 150 dolara, tokom šetnje su obavezni da psa neprekidno drže na povocu, kao i da psa sterilišu, vakcinišu i čipuju.  Oni koji nemaju novca da plate ove namete, moraće da se pomire sa činjenicom da će im psi biti oduzeti i eutanazirani.

pitbulove petface

Veterinari smatraju da je ovaj zakon pogrešan i napominju da se zdravi i neagresivni psi nikako ne smeju uspavljivati,  pa čak i ako njihovi vlasnici prekrše ovu regulativu.

6 MILIONA PREGLEDA: Deset nedelja stara beba I štene pitbula NAJBOLJI PRIJATELJI!

pitbulove petface

I građani Montreala, ali i drugih delova Kanade, SAD, pa i šire, osudili su ovakav potez vlasti i još jednom naglasili da su vlasnici ti koji su krivi i moraju odgovarati za eventualne napade.

Kako su navela društva za zaštitu životinja, sada će svi psi ovih rasa biti na “crnoj listi” i biti izopšteni iako nisu agresivni.

pitbulove petface

Veliki problem su i psi koji se nalaze u azilima i prihvatilištima, jer je sva prilika da će uskoro biti uspavani.

Zakon na snagu stupa 3. oktobra, sprovodiće se u svih 19 opština, a vlasnici pit bulova, staforda i njihovih mešanaca se nadležnim organima moraju javiti do kraja ove godine kako bi preduzeli sve neophodne zakonske korake i zadržali pse ovih rasa kao svoje ljubimce.

PRETUŽNO,…

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.