Naslovna VESTI PSI DOKLE VIŠE!? Policija učinila sve što je mogla da spasi psa ostavljenog...

DOKLE VIŠE!? Policija učinila sve što je mogla da spasi psa ostavljenog u vrelim kolima

0
policija spasila psa

Zamislite da sedite u zaključanoj prostoriji u kojoj je temperatura blizu 60 stepeni. Bez vode i daška svežeg vazduha. Bez mogućnosti da sami izađete odatle kada postane nepodnošljivo.

policija spasila psa

A sada zamislite da je ta prostorija veoma skučena. Zvuči kao scena iz nekog horor filma? Za neka bića, nažalost, ovo nije horor film, već realna, životna noćna mora koju neki prežive, a neki ne.

Pročitajte i ovo: TUŽNA I SAMA: Poslednju od sedmoro braće i sestara niko neće da uzme!

U Nemačkoj je bio jedan od najtoplijih dana u godini – otprilike najgori mogući da rešite da ostavite psa samog u kolima. Međutim, jedan neodgovorni vlasnik je učinio upravo to, uprkos svim apelima i pričama koje ljubitelji životinja i organizacije za zaštitu životinja uporno ponavljaju čim krene lepo vreme.

policija spasila psa

Jedan savesni, zabrinuti građanin, naime, kontaktirao je policiju jer je u jednim kolima, koja su duže od sat vremena bila parkirana na istom mestu, primetio psa. Policija se momentalno pojavila na licu mesta i odmah su shvatili da je svaki trenutak ključan kako bi ovaj pas preživeo. Već je bio potpuno letargičan i dahtao je od dehidriranost i iznemoglosti.

Pročitajte i ovo: OTROVANI JER IH NIKO NIJE ŽELEO: Napušteni štenci pronađeni mrtvi u Valjevu

Pošto je temperatura napolju prelazila 30 stepeni, u kolima je verovatno bilo blizu 60. Policija nije želela da traći vreme pa je razbila jedan prozor na kolima kako bi oslobodila psa. Odmah su mu dali da pije vodu i pokvasili ga kako bi ga rashladili. Pas se ubrzo povratio i izgledao bolje.

policija spasila psa

Uskoro se, na veliku radost psa, pojavio i vlasnik. Objasnio je policajcima da je u blizini imao sastanak i da je zato poveo psa sa sobom, i da je on u kolima čekao oko tri sata! Vlasnik uopšte nije bio svestan opasnosti koja je pretila njegovom ljubimcu zaključanom u usijanom autu – bio je potpuno šokiran kada su ga obavestili da je pas bio na korak do smrti.

Zabrinuti vlasnik obećao je da će odmah odvesti psa veterinaru. U međuvremenu, policija će ga teretiti za zanemarivanje životinje. Ovaj pas je imao mnogo sreće. Desetine pasa svakog leta ugine usled ljudske neodgovornosti – a mi se pitamo dokle ćemo pričati istu priču? Kao što ne biste dete ili partnera ostavili u zaključanom autu na suncu na velikim vrućinama, tako to ne smete učiniti ni sa kućnim ljubimcem. Ako idete negde na duže, ostavite psa kod kuće, gde ima vodu, prijatnu temperaturu i slobodu kretanja. Biće bezbedniji i sigurno će im biti udobnije.

Izvor: Wamiz.co.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstTUŽNA I SAMA: Poslednju od sedmoro braće i sestara niko neće da uzme!
Sledeći tekstPAS U MAZUTU – dokle više sa mučenjem životinja?!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime