Naslovna VESTI PSI PONOVO TROVANJE FURADANOM! – Upozorenje svim vlasnicima pasa i mačaka

PONOVO TROVANJE FURADANOM! – Upozorenje svim vlasnicima pasa i mačaka

0

Na društvenim mrežama se pre dva dana pojavilo upozorenje da je došlo do dramatičnog trovanja psa u Beogradu. Radi se o mešancu bretonca po imenu Cvetko. Izuzetno druželjubiv Cvele, kako su ga još nazivali je imao običaj da se sam šeta na neverovatno dugom potezu od Olimpa pa sve do Kalemegdana. Upravo zbog toga se i ne može preciznije utvrditi gde je otrovan.

Cveletov vlasnik misli da je otrov postavljen u okolini Cvetkove pijace ali nije potpuno siguran. Po simptomima koje je pokazivao Cvele, veterinarka koja je pokušala da mu ukaže pomoć, sumnja da se radi o otrovu Furadanu, koji je zbog zabranjene prodaje, nemoguće nabaviti legalnim putem.

Da podsetimo: Furadan je komercijalno ime za insekticid karbofuran. Rastvara se u vodi i karakteristične je plave ili pink boje. Radi se o izuzetno opasnom otrovu koji je opasan za ljude. S obzirom da je smrtonosna doza za čoveka izuzetno mala (10-ak miligrama po kilogramu telesne težine) ovaj otrov je krajnje opasan za decu. Otrovan je kada se unese oralno, udiše, pa čak i preko kože.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

LJUBAV JAČA OD SVEGA! Jakša je nakon strašne nesreće pronašao SAVRŠENI DOM! (FOTO)

Simptomi trovanja karbofuranom su: mučnina, povraćanje, slabost, vrtoglavica problemi u disanju… U zavisnosti od unete količine, smrt nastupa veoma brzo, čak i u roku od nekoliko minuta uz izuzetno bolne reakcije.

U POŽARU STRADALE SVE ŽIVOTINJE PORODICE ĐORĐEVIĆ: Ostali su bez ičega! (VIDEO)

Dakle, ukoliko se zaista radi o Furadanu upozorenje treba shvatiti krajnje ozbiljno. Vlasnici neka obrate na svoje ljubimce tokom šetnji i nikako ne dozvoljavaju da jedu ili njuškaju ostatke hrane na ulicama ili parkovima. Takođe, ukoliko primete bilo šta sumnjivo, treba da što pre obaveste policiju kako bi se sprečile teže posledice.

Izvor: Facebook

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstRASPISANA NAGRADA ZA INFORMACIJE O UBICI PSA
Sledeći tekstPOTRESAN POZIV U POMOĆ – Ivana ostaje sama sa 100 pasa!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime