Naslovna VESTI PSI POSLUŠAO PORUKU IZ SNA – Kako se život vratio u jedan dom...

POSLUŠAO PORUKU IZ SNA – Kako se život vratio u jedan dom ispunjen tugom.

0
Čovek sanjao štence

„Stajao sam na kraju dugog šljunkovitog puta. Na drugom kraju se nalazila bela dvospratna kuća. Nije bilo automobila. Bilo je nešto u toj kući što me je privlačilo… Dok sam se približavao, krajičkom oka sam primećivao svetlucanje zlata. Na polju pored kuće nisu bili useve već redovi ispunjeni štencima. Zlatni, nejasni štenci! Bilo ih je na desetine i ispunjavali su polje kao maslačak. Jedno štene mi je prišlo… I tada se san završio.“

Štene iz sna

Ovo je san jednog čoveka koji je nekoliko nedelja ranije izgubio psa. Njegov porodični pas Čarli živeo je 12 godina sa njima i zauzimao je posebno mesto u srcima cele porodice. „Možda nije bio najpamatniji pas na svetu, ali je bio ispunjen ljubavlju prema svim ljudima“ – kaže ovaj čovek o Čarliju.

Pročitajte i ovo: NEMA PREDAJE – I pored teške dijagnoze oni ne odustaju od života.

Čarli je oboleo od mnogobrojnih tumora na unutrašnjim organima i kada više nije imalo smisla da trpi bolove i terapije nisu davale rezultate pretužna porodica je donela odluku da se oprosti od Čarlija. Čarli je eutanaziran u kući u kojoj je proveo ceo život u rukama čoveka koji ga nikako nije mogao preboleti.

Štene iz sna

Čovek nikako nije mogao da zaboravi san. Pitao se kakav je to znak. Cela porodica je tugovala… razmišljali su o tome a nabave novog psa ali čovek nije bio spreman da se ponovo suoči sa gubitkom još jednog prijatelja. Ali nekoliko meseci kasnije dogodilo se nešto što je čoveka ponovo podsetilo na san.

Pročitajte i ovo: JUNAK U PRAVOM TRENUTKU – Radnik željeznice spasao psa sa pruge

Njegova žena Kejti je videla oglas u kome se nude štenci mešanaca zlatnog retrivera i pudle. Dva dana kasnije, čovek je pozvao odgajivača koji mu je rekao da je ostalo još jedno štene. Čovek je pomislio da nema ničeg lošeg u tome da ode i pogleda štene. Kada je pronašao kuću odgajivača sve mu se učinilo poznato. Bila je to bela dvospratna kuća na sred velikog polja. Žena ga je uvela u kuću i u sledećem trenutku iz druge sobe je dotrčala mala zlatna pahulja. Bez straha je prišla čoveku i legla pored njegovih nogu.

Štene iz sna

Kada ga je pogledala, čovek je shvatio da je to štene iz njegovog sna. Čovek je samo rekao: „Uzeću je.“ Dobila je ime Misi. Porodica nikada nije zaboravila Čarlija, ali je on sada u miru bio iz duge. Misi već četiri godine ispunjava živote cele porodice zahvaljujući jednom snu. Ko je poslao ovu poruku – nije ni važno, zar ne?

Izvor: guideposts.org

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNEMA PREDAJE – I pored teške dijagnoze oni ne odustaju od života.
Sledeći tekstNEKO ME JE STALO – Pit Stop za pse!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime