Naslovna VESTI PSI TO JE PRAVA KAZNA – Odgajivač mora da plati 180.000 dolara zbog...

TO JE PRAVA KAZNA – Odgajivač mora da plati 180.000 dolara zbog nebrige o psima

0
kažnjen odgajivač

Tokom iznenadne inspekcije Agencije za veterinarske poslove jednoj odgajivačnici pasa u Pasir Risu pronađeno je 9 pasa koji su bili ozbiljno oboleli zbog zanemarivanja od strane vlasnika.

Gotovo su svi imali veoma zapuštena stanja kože i generalno lošim zdravstvenim stanjem.  Jedan buldog je imao veliki otok na oku i brojne kraste po glavi i telu. Haski je imao otvorene rane na zadnjoj nozi i opte loše stanje sa atrofijom mišića. Maleni ši cu je izgubio gotovu svu dlaku i obezbojeno oko.

kažnjen odgajivač

UŽASNO, MONSTRUOZNO – Ubila žirafu za Dan zaljubljenih pa pozirala

Ovako visoka novčana kazna je usledila jer vlasnik odgajivačnice nije postupio u skladu sa nalozima koji su mu dati prilikom prethodne inspekcije. Umesto da poboljša uslove držanja pasa i obolelim psima obezbedi odgovarajuću veterinarsku pomoć, on se odlučio da sam leči pse. Kao posledica toga, došlo je do pogoršanja stanja obolelih, a dva su psa uginula.

kažnjen odgajivač

Pored toga što mora da plati vioku kaznu, njemu je zabranjeno i da se bavi svim poslovima koji su vezani za životinje. Ukoliko ne bude bio u mogućnosti da plati kaznu moraće da odleži godinu dana u zatvoru.

ŠVERCERE PASA INTERESUJE SAMO ZARADA – Poslednjih 10 dana ubijeno 38 švercovanih pasa

S obzirom da je u odgajivačnici pronađeno još 180 pasa, sud je naloži da sve pse proda ili im nađe odgovarajući dom u roku od dva meseca. Nije mu dozvoljeno da pse preda na staranje državnoj Agenciji za poslove veterine. Nažalost, ovo nije priča iz naših krajeva već iz Malezije.

Izvor:  straitstimes.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstŠVERCERE PASA INTERESUJE SAMO ZARADA – Poslednjih 10 dana ubijeno 38 švercovanih pasa
Sledeći tekstOd AIKO I MOSA i dalje NI TRAGA NI GLASA! – Još uvek se traga za psima koji su ukradeni zajedno sa automobilom

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime