Naslovna VESTI PSI ŠVERCERE PASA INTERESUJE SAMO ZARADA – Poslednjih 10 dana ubijeno 38 švercovanih...

ŠVERCERE PASA INTERESUJE SAMO ZARADA – Poslednjih 10 dana ubijeno 38 švercovanih pasa

0
ubijeno 38 pasa

Biznis krijumčarenja pasa cveta. Mnogi misle da je to posledica pandemije koronavirusa jer veliki broj ljudi želi da nabavi kućnog ljubimca kako bi olakšali restriktivne mere kretanja koje su uvedene u najvećem broju zemalja. Činjenica je da je šverc pasa, pogotovu iz Istočne Evrope u porastu ali mnogi ne znaju kakva surova sudbina čeka one pse koji budu otkriveni.

ubijeno 38 pasa

Umesto da ova nedužna bića budu oduzeta i sklonjena na sigurno, oni se već na graničnim prelazima odmah ubijaju. Prema rečima Niklasa Delina jednog od rukovodilaca Švedske carine, oni se trenutno suočavaju sa poplavom švercovanih pasa. Prema postojećim propisima u gotovo svim skandinavskim zemljama procedura prilikom otkrivanja švercovanih pasa je krajnje nehumana.

Pročitajte ovu strašnu priču: UŽASNO, MONSTRUOZNO – Ubila žirafu za Dan zaljubljenih pa pozirala

Ovi psi se, bez obzira da li se radi o mešancima ili rasnim psima, štencima ili odraslim psima momentalno oduzimaju i eutanaziraju. To se radi zbog sprečavanja širenja zaraznih bolesti u zemljama na čijim granicama su ovi jadničci otkriveni.

ubijeno 38 pasa

Samo u proteklih desetak dana, otkriveno je čak 38 pasa na Švedskoj granici i svi su bili momentalno ubijeni. Delin, veoma tužan i ljutit kaže: „Sada je ubijanje pasa postalo deo našeg svakodnevnog posla. Kada otkrijemo pse koji su krijumčareni, pozivamo veterinare koji ih eutanaziraju u posebnoj prostoriji koju smo obezbedili u zgradi carine“.

ubijeno 38 pasa

Ne propustite: HOROR TRANSPORT – Uhvaćen ŠVERCER pasa sa SRPSKIM TABLICAMA!

Krijumčare sudbina ovih pasa po svemu sudeći uopšte ne interesuje. Novčane kazne očigledno nisu dovoljno visoke kako bi sprečile sve u lancu šverca da prestanu sa ovakvim poslom. Da li će Evropska unija i ostale zemlje Zapadne Evrope učiniti nešto više kako bi pooštrile kaznenu politiku i zaustavile ovo nepotrebno ubijanje nedužnih. Videćemo. Do tada, ubijanje će se nastaviti, a šverceri će se i dalje bogatiti na nesreći nedužnih.

Izvor:  nord.news

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUŽASNO, MONSTRUOZNO – Ubila žirafu za Dan zaljubljenih pa pozirala
Sledeći tekstTO JE PRAVA KAZNA – Odgajivač mora da plati 180.000 dolara zbog nebrige o psima

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime