Naslovna VESTI PSI PAZITE SE: Ne kupujte ljubimce na oglasima – to su prevare u...

PAZITE SE: Ne kupujte ljubimce na oglasima – to su prevare u Srbiji!

0
70 NAJNOVIJA VEST petface

Prevare nažalost nisu retkost u Srbiji. Međutim, čini se da su prevaranti sada otišli korak dalje, pa su smislili način na koji će zaraditi na kućnim ljubimcima! Na meti su ljubitelji životinja, koji se varaju preko oglasa na kojima se poklanjaju pas ili mačka, ali je za to neophodno samo platiti troškove prevoza.

Na sajtovima preko kojih se prodaju i poklanjaju kućni ljubimci, od nedavno stoji sledeće upozorenje: “Pojavio se veliki broj oglasa u kojima se navodno poklanjaju ljubimci, ali se nalaze u inostranstvu i od vas se traži da platite troškove transporta. Svi su lažni, u pitanju su prevaranti koji prevare rade po celom svetu.”  

STRAŠNO: Žena (63) ubila tek rođene štence, jer je „ljuta što se kuja okotila“!

Zainteresovane žrtve i kada plate sve što se od njih u oglasu traži da bi dobili svog ljubimca ne dobiju nikada životinju, jer je nema. Princip prevare žrtve je sledeći:

prevare petface

-Oni vam pošalju slike, čujete se telefonom i kada treba da preuzmete ljubimca, tad počinje igra. Oni vam traže novac za transport, za kutije, carine, sve dok ste voljni da plaćate, objasnio je Saša Pribićević iz Društva za zaštitu od prevara.

JAČI OD SMRTI: Pas Lazar preživeo DVE EUTANAZIJE! Ali, bukvalno!

To nije i jedni način prevare, jer su se pojavili i lažni pronalazači izgubljenih životinja, koji rade u paru – jedna traži oglase u kojim nema detaljnog opisa životinje, a drugi zove vlasnika, govori da je njegov ljubimac pronađen, ali nije baš siguran kako izgleda i zamoli vlasnika da je opiše. On ne sumnjajući ništa daje opis nestalog ljubimca, ubeđen da je on pronađen, a tada nastaje noćna mora jer prevaranti zahtevaju da im se plate veterinarski troškovi, jer je navodno nestali ljubimac bio bolestan, ali vlasnik ni tad ništa ne sumnja da je prevara u pitanju.

Treća vrsta prevare je krađa rasnih pasa, koje organizovane grupe kradu prilikom šetnje i zahtevaju posle otkup od vlasnika.

prevare petface

-Mi kao veterinari na prvoj liniji smo svedoci čestih situacija da neki sumnjivi ljudi dolaze i dovode neke pse i traže da ih skeniramo da bi došli do vlasnika, izjavio je Andrej Daković iz “Vetplaneta”.

I dok je u Americi otimanje psa zakonski poistovećeno sa kidnapovanjem čoveka, za ovakve prevare u Srbiji još niko nije odgovarao. Vlasnici su uglavnom vezani za ljubimce i smatraju ih članom svoje porodice pa su zato spremni da plate koliko god se traži, kako bi ih dobili nazad žive i zdrave.

Dakle, oprez i obavetsite sve o ovim prevarama!

Izvor: Kurir.rs

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPRIJATELJSTVO DRAŽE OD SVEGA: SPAJDER nije napuštao svog prijatelja ni nakon njegove smrti!
Sledeći tekstNapuštena mačka pratila čoveka kući i rešila da nikada ne ode

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime