Naslovna VESTI PSI PROPALI POKUŠAJ: Ovaj stari pas osvojio je srce starateljke i njenih ljubimaca...

PROPALI POKUŠAJ: Ovaj stari pas osvojio je srce starateljke i njenih ljubimaca i ostao s njima zauvek

0
Udomljavanje starog psa

Uvek je tužno videti koliko pasa ima u azilima. Onima koji vole životinje srce se slama na samu pomisao na to, ali nažalost, realnost je to da ne može svako da priušti da usvoji po pet pasa kako bi svaki imao dom.

Udomljavanje starog psa

Ali postoje „staratelji“ za pse koji su spaseni sa ulice, zaduženi za brigu o njima dok im se ne nađe dom – porodica koja želi da ih usvoji. A postoje i „propali pokušaji starateljstva“ – iako zvuče kao nešto negativno, „foster fails“ su zapravo veoma srećne okolnosti i za psa i za staratelja.

Pročitajte i ovo: POVERENJE UPRKOS OŽILJICMA: Psi korišćeni za borbe dočekali spasioce mašući repom

Ejs je već bio senior kada je dospeo u azil za životinje u Sonomi u Kaliforniji. Međutim, nedugo potom, kada su izbili ogromni požari u tom delu Kalifornije, on je evakuisan u Udruženje za zaštitu životinja oko 240 kilometara dalje.

Udomljavanje starog psa

Tamo je upoznao svoju starateljku Boni, koja je došla do skloništa da preuzme ovog 19-godišnjeg psa, kako bi ga pazila dok azil neumorno traga za porodicom koja bi ga udomila.

Pročitajte i ovo: SKANDALOZNO: Hteo da eutanazira ljubimca jer je mislio da je pas HOMOSEKSUALAC!

Na početku je stari Ejs bio malo anksiozan i nepoverljiv. Vremenom, počeo je da izlazi iz svoje ljušture i Boni je ubrzo primetila da se uprkos godinama, i to zavidnim za jednog psa, ponaša kao da je štene! Dobro se slagao i sa drugim Boninim psima i među njima se rodilo prijateljstvo.

Udomljavanje starog psa

Iako senior, Ejs je dobijao upite od porodica zainteresovanih da ga usvoje. I, iako je Boni bilo drago što je tako, postajala je sve tužnija što će uskoro morati da se oprosti od Ejsa. Te misli su je obuzele toliko da je na kraju odustala od ideje da Ejs dalje traži dom – proglasila ga je „propalim pokušajem starateljstva“ i od starateljke postala je – njegova mama!

Udomljavanje starog psa

Da, Boni je odlučila da upravo njen dom postane i zvanični dom za Ejsa zauvek! To je bila odluka kojoj su se i Boni i Ejs jednako obradovali. Jednostavno, nekada sudbina i ljubav umešaju prste u neke događaje i pre nego što postanemo svesni onoga što se događa.

Ejs se osvojio srca i svoje nove vlasnice i drugih pasa u domaćinstvu i zaista nije bilo razloga da mu svi oni ne postanu porodica do kraja života.

Izvor: Animal Rescue Site

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPOVERENJE UPRKOS OŽILJICMA: Psi korišćeni za borbe dočekali spasioce mašući repom
Sledeći tekstJEDNOSTAVNO I LJUDSKI – Prodavačica podelila svoj ručak sa uličnim psom!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime