Naslovna VESTI PSI POVERENJE UPRKOS OŽILJICMA: Psi korišćeni za borbe dočekali spasioce mašući repom

POVERENJE UPRKOS OŽILJICMA: Psi korišćeni za borbe dočekali spasioce mašući repom

0
spaseni psi za borbe

Nažalost, borbe pasa i dalje su naša realnost, a pitanje je kada će ova pojava biti svuda zakonom zabranjena i iskorenjena u potpunosti.

spaseni psi za borbe

Sedam pasa je imalo tu sreću da budu izbavljeni iz pakla jedne ovakve organizacije koja ne haje ni za čiju dobrobit, već samo za sopstveni profit. Sedam pasa, prekrivenih buvama i ožiljcima, koji su živeli u najnehumanijim uslovima koje možete zamisliti, imali su tu sreću da se spasu zlostavljača, u okrugu Gaston u Severnoj Karolini.

Pročitajte i ovo: SKANDALOZNO: Hteo da eutanazira ljubimca jer je mislio da je pas HOMOSEKSUALAC!

Među izbavljenim psima bilo je i štenaca i odraslih pasa, a bili su primorani da nose teške metalne lance i sve vreme su boravili napolju, gde im je jedino sklonište bilo ili bure ili gomila drvenih dasaka koja se i ne može nazvati pristojnom kućicom.

spaseni psi za borbe

Zabrinuti žitelji okruga Gaston prijavili su policiji da sumnjaju da se u njihom okruženju održavaju borbe pasa. Policija je brzo reagovala, pojavivši se sa nalogom za pretres i oduzela je vlasnicima sve pse koje su našli u krugu poseda od 6000 kvadratnih metara.

spaseni psi za borbe

Uz pomoć Humanog Društva Amerike, psi su prevezeni na lokaciju koja je zadržana u tajnost kako bi dobili neophodnu veterinarsku negu. Spasioci su kod izbavljenih pasa primetili nešto što im je slomilo srca: iako su psi bili mučeni ko zna koliko dugo i držani u užasnim uslovima, svi do jednog su mahali repom i bili raspoloženi da se maze. Kao da su znali da konačno dolazi neko ko će im pružiti ljubav i pažnju kakvu zaslužuju. Svih sedam pasa je bilo neuhranjeno i imalo je ožiljke na prednjoj strani glave i prednjim nogama, koji odgovaraju povredama koje su tipične za borbe pasa.

spaseni psi za borbe

„Prosto vam se uvrne želudac kad samo pomislite na količinu nasilja i bola koji su ovi jadni psi bili primorani da trpe“, rekla je Gejl Tomsen, direktorka predstavništva Humanog Društva Amerike u Severnoj Karolini. „Zahvalni smo policiji okruga Gaston što je izbavila ove životinje kojima je očajnički bila potrebna pomoć.”

Pročitajte i ovo: PREPUŠTENA SEBI: Ova kujica se hranila SMEĆEM da bi imala mleka za svoje štence

Pedesetogodišnji Riko Pagan je jedan od osumnjičenih i trenutno je u zatvoru. Optužen je za krivična dela organizovanja borbi pasa i zlostavljanja životinja, i sada čeka da se prvi put pojavi na sudu. Posle samo jednog dana koji su spaseni psi proveli okruženi ljubavlju, razlika u njihovom izgledu i ponašanju bila je neverovatna. Stidljivi i povučeni psi sada su se gotovo smejali, i moguće je da su prvi put u životu mogli da se opuste. Svih sedam pasa moći će da bude usvojeno nakon što se završe detaljni pregledi veterinara i ostali sudski procesi.

spaseni psi za borbe

Među izbavljenim srećnicima se nalazi i četvoromesečno štene koje je dobilo ime Kapetan Rolins! Ne sumnjamo da će ovi mali heroji nekome ulepšati život, nakon što su dobri ljudi uspeli da se izbore da oni dobiju drugu šansu za sreću.

Izvor: Animal Rescue Blog

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSKANDALOZNO: Hteo da eutanazira ljubimca jer je mislio da je pas HOMOSEKSUALAC!
Sledeći tekstPROPALI POKUŠAJ: Ovaj stari pas osvojio je srce starateljke i njenih ljubimaca i ostao s njima zauvek

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime