Naslovna VESTI PSI PRVI PUT OSETILI NEŽNOST – Prestravljeni psi ne veruju da žena ne...

PRVI PUT OSETILI NEŽNOST – Prestravljeni psi ne veruju da žena ne želi da ih UDARI.

0
Prvi put osetili nežnost

Pojedini psi su doživeli stravična iskustva sa ljudima i to ostavlja užasno bolne posledice po njihovu psihu. Ovo je priča baš o takvim nesrećnicima i trenutku kada su prvi put u životu osetili nežnost čoveka.

Prvi put osetili nežnost

Spasilačka organizacija iz Brazila, Hopet spasla je veliki broj pasa iz jednog prihvatilišta koje se zatvaralo. 142 životinje su bile sve odreda vrlo iztraumirane pa se postavlja pitanje kako se postupalo sa njima tokom tužnog boravka u ovom azilu.

Pročitajte i ovo: BEZVREMENSKA LJUBAV! – Pas prepešačio 120 km kroz pustinju kako bi pronašao vojnika koji ga je voleo.

Tri nesrećnika su se po svojoj preplašenosti ipak izdvajali. Spasioci su ih smestili u odvojenu prostoriju i ostavili nekoliko dana da se prilagode. Dobijali su redovno hranu i vodu a kada god bi neko od volontera dolazio, oni su užasnuto bežali u zadnji kraj prostorije. Činilo se da se plaše da će pored hrane dobiti i uobičajenu „porciju“ batina.

Prvi put osetili nežnost

Strah koji su pokazivali u odnosu na ljude je bio srceparajući. Spasioci su bil potpuno slomljeni stanjem u kome su se nalazili ovi psi. Sedam dana kasnije, odlučili su da pokušaju da ostvare neki kontakt sa ovim jadnicima. Edna Lima je ušla u prostoriju, a psi su odmah pobegli. U čučnju je tako ostala desetak minuta i pokušala da im stavi do znanja da ne želi da ih povredi. Ali to nije bilo važno. Nesrećnici se nisu usudili da joj priđu.

Pročitajte i ovo: ZNA SAMO ZA STRAH! – Štene izmučenog tela i duše je dobilo novu priliku.

Mic po mic, Edna je polako smanjivala razmak između njih. Posle gotovo sat i po prišla im je dovoljno blizu da može da ih pomiluje. Polako, i oprezno je pružila ruku ka jednom i kada ga je dodirnula osetila je da jadničak drhti celim telom. Najstrašnije je bila činjenica da i pored neverovatnog straha koji je osećao, pas nije želeo da je napadne i ujede. Strah od udaraca je bio jači od nagona da se brani.

Prvi put osetili nežnost

U Hopetu su odlučili da učine sve kako bi ovi psi dobili novu priliku. Strpljivo su radili sa njima i uskoro su dva bila prebačeni u starateljske domove. Tu su se vrlo brzo prilagodili životu u normalnom domu, okruženju koje je bilo bezbedno i ljudima koji su im davali samo ljubav i pažnju.

Prvi put osetili nežnost

Beli pas, Stefani, koja je bila najviše uplašena danas se samo osmehuje i raduje. Uspešno je prebolela traume i ružna iskustva koje su joj naneli ljudi. Danas su joj ljudi najbolji prijatelji zahvaljujući jednom dodiru nežnosti koji joj je potpuno promenio sudbinu.

Izvor:  3milliondogs.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUMIRALI RAZDVOJENI! Medicinske sestre prekršile pravila i DOGODILO SE ČUDO!
Sledeći tekstTOLIKO JE PATIO da sada samo ŽELI ZAGRLJAJE

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime