Naslovna VESTI PSI BEZVREMENSKA LJUBAV! – Pas prepešačio 120 km kroz pustinju kako bi pronašao...

BEZVREMENSKA LJUBAV! – Pas prepešačio 120 km kroz pustinju kako bi pronašao vojnika koji ga je voleo.

0
Bezvremenska ljubav

Ponekad priče koje su nastale pre mnogo godina, tek sada dođu do javnosti i izazovu buru emocija. Takva je i ova priča, priča o psu koji je pokazao šta znači bezvremenska ljubav.

Bezvremenska ljubav

„Promenio si sve naše živote na bolje i uvek ćeš biti deo naše porodice. Tvoja priča je dirnula hiljade ljuda i donela radost mnogima. Zaista ćeš nam nedostajati. Ali, zauvek ćeš živeti kroz neverovatan čin hrabrosti, odanosti i dobrote. Hvala ti što su odlučio da ustaneš iz prašine i prepešačiš tolike kilometre da me pronađeš. Nikada ti to neću zaboraviti. Volime te druže i videćemo se ponovo.“ Ovo su reči koje je 2018. godine objavio penzionisani major američkih marinaca Brajan Denis kada je uginuo njegov pas Nubs.

Bezvremenska ljubav

Pročitajte i ovo: ZNA SAMO ZA STRAH! – Štene izmučenog tela i duše je dobilo novu priliku.

Iza ovih reči se krije potresna i dirljiva priča o neverovatnoj ljubavi psa prema čoveku. Brajan je slučajno naišao na Nubsa tokom rata u Iraku. Nubs je bio štene, prestrašeno ratnim razaranjima, bez doma, bez vlasnika. Brajan je jednog dana prišao tužnom i usamljenom štenetu i učinio jednostavan ljudski potez. Pomazio ga je, uputio mu par nežnih reči i rodila se ljubav za sva vremena.

pas prepešačio 120 kilometara

Nubs je prosto oživeo. Ponovo mu se vratila vera u život i ljude. Ostali marinci su ga prihvatili i Nubs je dobio novi dom – bazu marinaca. Ipak, Brajan je bio njegova prva i najveća ljubav. Ali onda je stiglo naređenje koje ih je razdvojilo.

Bezvremenska ljubav

Major Denis je prebačen u drugu bazu udaljenu više od 120 kilometara od Nubsa. Nije mu bilo dozvoljeno da povede ničijeg psa. Brajan se tešio da će ga ostali marinci paziti i da je Nubs u sigurnim rukama.

Pročitajte i ovo: DOBIJA BATINE JER JE „NEPOSLUŠAN“! – Pas Meda pati jer niko ne razume njegovu prirodu.

Tako je i bilo. U Nubsovom životu se ništa nije promenilo… osim što mu je nedostajao Brajan. Posle samo nekoliko dana, Nubs je učinio nešto veličanstveno. Napustio je svoj privremeni dom i počeo pešačenje preko pustinje kroz opasnu teritoriju kako bi pronašao prijatelja.

Bezvremenska ljubav

Jednog dana, major Brajan Denis se šokirao. Pogledao je kroz prozor svoje barake i u prašini nove baze ugledao Nubsa. Tog trenutka je nestala sva tuga koju je i sam osećao zbog napuštanja prijatelja. Od tog trenutka, Brajan je zadržao Nubsa i brinuo o njemu iako se to bilo protivno pravilima.

Bezvremenska ljubav

Kada je stigla nova prekomanda, Brajan je odlučio da Nubsa povede sa sobom. Živeli su nekoliko godina u Japanu, a onda su se najzad vratili u Ameriku.

Bezvremenska ljubav

Nubs se pokazao kao najbolji ljubimac na svetu. Od očajnog šteneta koje nije imalo budućnost postao je prijatelj i zaštitnik cele porodice. Proživeo je svoj život u društvu Brajanove porodice, sa decom i ostalim životinjama o kojima su brinuli Denisovi. Umro je u svojoj 12. godini posle kraće bolesti okružen porodicom i čovekom zbog kojeg je učinio neverovatan podvig.

Bezvremenska ljubav

Izvor: Facebook NubsTheDog

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZNA SAMO ZA STRAH! – Štene izmučenog tela i duše je dobilo novu priliku.
Sledeći tekstPOMOZITE MI, MOLIM VAS! PAS spasen iz mora 220 KILOMETARA od OBALE!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime