Naslovna VESTI PSI Prvo ZLOČIN nad ŽIVOTINJAMA a potom…?!?

Prvo ZLOČIN nad ŽIVOTINJAMA a potom…?!?

0
Zločini nad životinjama

Čini se da se crnoj hronici mučenja i ubijanja životinja u Srbiji ne vidi kraj. Svakodnevno smo svedoci najrazličitijih oblika zlostavljanja, maltretiranja i ubijanja nedužnih pasa i mačaka. Mnogi ne razumeju da je mučenje i ubijanje životinja prvi korak ka činjenju težih zločina prema ljudima. Posle životinja, zločinci se ustremljuju na decu, starije, nemoćne… Dokle ćemo to sve tolerisati i okretati glavu od stravičnih činjenica?

Zločini nad životinjama

Upravo se o tome radi u objavi Koalicije za život na Fejsbuku na koju želimo da skrenemo pažnju. Ovaj tekst prate veoma uznemirujuće fotografije jednog od stotine pasa koji su postali žrtve upravo onih ljudi koji više ne mogu da szdrže ili suzbiju zlo u sebi. Ovaj pas je pronađen u zatvorenom plastičnom džaku na putu za Plavu Banju. Pretučen je, žica mu je bila obmotana oko vrata i zatvoren u džaku. Bačen da umre u najgorim mukama.

Pročitajte i ovo: ŠUTNUO KUJICU koja se OPORAVLJA od sterilizacije!

Zakon je prilično jasan: „Ko, kršeći propise, ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine. Zakon o dobrobiti životinja propisuje da će se novčanom kaznom od 100.000 do 1.000.000 za prekršaj kazniti pravno lice ukoliko zlostavlja životinju. U članu 85. se kaže da će se novčanom kaznom od 5.000 do 50.000 dinara kazniti za prekršaj osobe koje zlostavljaju, zanemaruju ili ubiju životinju.”

Zločini nad životinjama

Iz Koalicije za život se pitaju: Može li se naći izlaz iz ovog mučnog i mračnog tunela? Da li ima i u nama krivice za neadekvatnu reakciju odgovornih ustanova…?!? Ima!!! I te kako da ima!

I eto, kao po starom običaju, ide se vazda u istom krugu, uvek se tako pokušava naći rešenje, put ka nekom boljitku, postavlja se bezbroj pitanja i naravno, ono bazno – ZAŠTO?

Zločini nad životinjama

A šta mi možemo u ovakvim i još gorim slučajevima da uradimo, a da to nisu samo kletve po komentarima, stikersi plačkonja i tugomirčića, promatranje iz prikrajka… Dakle, šta možemo DA LI U OPŠTE MOZEMO ZAJEDNO DA URADIMO I PROMENIMO OVAJ HOROR TRILER HOLOKAUST?

Pročitajte i ovo: JUNAK NA TRI NOGE! Pas invalid spasao bebu vidre!

A naravno da možemo, ALI kada mnogima baza, JEDAN JEDINSTVENI CILJ zbog kog su osnovani bude ZAŠTITA ŽIVOTINJA i to postane sve ono najvažnije, važnije od sopstvene promocije i ego igara i igrica.

Zločini nad životinjama

Možemo li da uradimo nešto BEZ LIČNE KORISTI i bez SUJETNIH igri bez granica…?!? Može li život ovih nesretnih bića da bude jači od svih ličnih grabeži za parama, slavom, samodokazivanjem i dokazivanjem, nekim trivijalnim kompleksiranim pijedestalom…. MOŽE LI…?!?

Zločini nad životinjama

Zaista, i mi smo mišljenja da možemo da promenimo situaciju. Ne okretati glavu, ne praviti se nem, prestati sa međusobnim svađama, prijaviti zločince, boriti se do kraja. Pomoći onima kojima je potrebno, ne osuđivati one koji to ne mogu, ne očekivati da nas slave. Nije ni malo lako, ali kada je život bio lak i jednostavan. Borba protiv zanemarivanja, mučenja, ubijanja ne sme prestati.

Izvor: Facebook Koalicija za Život

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstŠUTNUO KUJICU koja se OPORAVLJA od sterilizacije!
Sledeći tekstOn je SLADAK, STAR i SLEP! Spašen od smrti u borbama pasa!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime