Naslovna VESTI PSI „DOGTOR“: Ovaj pas „prikuplja“ pakete za negu medicinskim sestrama tokom epidemije Covid-19

„DOGTOR“: Ovaj pas „prikuplja“ pakete za negu medicinskim sestrama tokom epidemije Covid-19

0
pas covid

Dogtor terapijski pas Loki vlasnice Karoline Benzel koja je student druge godine medicine univerziteta Merilend u Baltimoru svakodnevno pomaže medicinskim sestrama na odeljenju intezivne nege.

Karolina je Lokija usvojila otprilike kada je upisala fakultet jer je želela da ima terapijskog psa. Kada je videla koliki je pozitivan uticaj jedan takav pas imao u lečenju njenog bolesnog dede odlučila je da i ona radi takav posao.  „Živela sam u bolničkoj sobi mog dede mesec dana. Kad god bi došao pas on bi živnuo, a stanje bi mu se popravilo“ kaže Karolina. Pre izbijanja epidemije korona virusa Loki i Benzel su tri puta nedeljno obilazili pacijente u bolnici i pomagali u terapiji.

dogtor terapijski pas

NEVIĐENI PRIZOR U BEOGRADU: Baka našla način kako da prošeta psa za vreme izolacije!

Kada je izbila epidemija ovaj dvojac je započeo virtuelne terapije kako sa pacijentima tako i sa medicinskim radnicima bolnice. Benzel je ubrzo primetila da medicinski radnici, a posebno sestre zbog stalnog nošenja zaštitne opreme počinju da imaju probleme sa kožom lica. Javljalo se crvenilo i razne vrste osipa. Tada je  dobila ideju kako da ima pomogne.

dogtor terapijski pas

LJUBIMCI KOLEGE: Kako izgleda rad od kuće sa ljubimcem!

Okupila je još nekoliko kolega studenata i uz Lokija započela prikupljanje donacija preko Amazonove liste želja. Formirali su paket pomoći koji su nazvali „Komplet za heroje iscelitelje“. U paketu se nalaze različiti proizvodi kao što su kreme protiv osipa, hidratantni losioni, žvakaće gume i čaj. „Do sada smo prikupili proizvode za gotovo 1.600 kompleta! Donacije i dalje stižu. Ne možemo reći koliko nas je potresla vaša velikodušnost!“ napisala je Benzel na Lokijevoj Fejsbuk stranici.

dogtor terapijski pas

PRETUŽNO: Pas spasilac tuguje na grobu svog druga iz azila

„Dogtor“ Loki je u centru pažnje cele akcije. On je zaštitno lice zahvaljujući kome je postignut veliki uspeh ali je istovremeno inspirisao i mnoge druge da započnu slične akcije.  Sada mnogi psi terapeuti i njihovi vlasnici prikupljaju neophodnu pomoć medicinarima koji su u prvim linijama borbe protiv koronavirusa. „To nam je bio san: ne samo da pomognemo direktno nego i da inspirišemo i druge da to isto učine“.- napisala je Benzel. „San mi se ispunio zahvaljujući Lokiju i svim dobrim ljudima koji nam pomažu“

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstŽIVOT U MUKAMA: Pas iz Pirota živi u stravičnim uslovima! (VIDEO)
Sledeći tekstSPASENI U POSLEDNJI ČAS: 423 psa spaseno iz klanice u Kini

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime