Naslovna VESTI PSI HOROR U ZADRU: Roj pčela ubio Ćira, kućnog ljubimca porodice Soldo!

HOROR U ZADRU: Roj pčela ubio Ćira, kućnog ljubimca porodice Soldo!

0
Roj pčela petface

Roj pčela izujedao je na smrt psića po imenu Ćiro, kućnog ljubimca porodice Soldo. Oni su ostali u šoku, kada je njihov pas rase Epanjel Breton preminuo nakon što ga je roj pčela iz nepoznatog razloga napao.

Od posledica stotine uboda, nesrećna životinja je dan kasnije uginula.

– Još uvek sam u šoku od ovih strašnih vesti. Pod velikim sam stresom, teško mi je to prihvatiti. Dugo sam plakala. Mom suprugu je takođe grozno, jer je taj napad pčela gledao svojim očima. Ćiro je bio prekrasan pas koji nama nije bio samo pas. Kupili smo ga pre dve godine, a i pre njega smo imali psa koji je sa nama živeo 17 godina, rekla je Branka Soldo za “Zadarski list”.

HRVATSKA: Vatrogasci spasili psa sa krova porodične kuće!

Napad se dogodio u četvrtak nešto iza podne u dvorištu jedne porodične kuće u Ulici Stanka Vraza. Suprug Ivan začuo je snažno cviljenje iz boksa u kojem je bio petogodišnji bretonac.

Roj pčela petface

– Moj suprug Ivan bio je u našoj kući kada je iz dvorišta u kojem se nalazi boks sa našim Ćirom čuo zvuke, koji su zvučali kao da ga se kolje. S obzirom da je naš pas tada trebao biti u svom boksu, odmah je istrčao u dvorište kako bi utvrdio o čemu se radi. Rekao mi je kako je ugledao ogroman roj pčela koji se okomio na našeg Ćiru i nemilosrdno ga ubadao. Zbog opasnosti da tolike silne pčele ne počnu i njega ubadati odlučio je uzeti šmrk i početi je da poliva vodom po psu i pčelama, ali ovi insekti nikako nisu odustajali, ispričala je Branka.

TUŽNO: Makari je sada slepi pas, zahvaljujući svojim vlasnicima

Suprug je odmah pozvao ženu i sina koji su pomagali i uklanjali goleme količine iglica. Samo po ušima i drugim delovima glave psa izvadio je oko 100. Psa, koji je sve vreme cvilio od strašnih bolova, odmah su odvezli veterinaru koji mu je dao dve injekcije. Ćiro se malo smirio, ali po dolasku kući nije mogao ni da hoda pa su ga ponovno vratili u ambulantu. Pas je do jutra uginuo.

– Skup toskina koji izlaze iz iglica pčele kod psa je izazvao anafilaktički šok i životinja je pokazivala jake neurološke ispade, trzanje mišića… Kada su ga vlasnici popodne doveli kod nas, ti simptomi nisu bili tako drastični, ali su nakon nekoliko sati počeli da budu intezivniji neurološki napadi, trzanje glavom i mišićima, a najintenzivniji su bili tokom noći, 10-12 sati od uboda. Obišao sam psa dvaput tokom noći i bilo mi je teško gledati te napade. Konačni razlog smrti najvjerojatnije je zatajenje rada srca, rekao je veterinar Mirčeta dodajući kako mu je ovo prvi ovakav ekstreman slučaj.

PRETUŽNO!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekst6 MILIONA PREGLEDA: Čovek na bicikli vozi psa, a šeširom i maramom ga sakrio od kiše!
Sledeći tekstPRETUŽNO: Pronašli štene, staro 10 dana, kome su pokušali da odrežu rep i bacilli ga u jarak!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime