Naslovna VESTI PREDIVNO: rakun živi u kući sa dva psa i misli da...

PREDIVNO: rakun živi u kući sa dva psa i misli da je jedan od njih

3
rakun živi u kući sa dva psa petface

rakun živi u kući sa dva psa: Nedavno smo pisali da su rakuni veoma inteligentna bića koja se u poslednje vreme mogu sresti u domovima kao ljubimci. Junak naše današnje priče je rakun Pampkin, koji je kućni ljubimac, ali je u svoj dom dospeo na vrlo neobičan način. Ovo je priča o njemu.

Pročitajte još: Razigrani rakuni vratiće vam osmeh (VIDEO)

Krajem prošle godine, u dvorište Rouzi Kemp  sa drveta je pristigao neobičan paket – rakun star mesec dana. Mladunče je bilo veoma slabo i iznemoglo, a noga mu je bila slomljena. Žena je čekala da se pojavi majka, ali kada se to nije dogodilo odlučila da uvede rakuna u svoj dom. Budući da u Nasauu, na Bahamima, gde živi gospođa Kemp, nema prihvatilišta za rakune, oni su odlučili da ga zadrže i da mu pruže najbolju moguću negu. Rouzi i njena ćerka Laura Jang su se trudile da o njihovom novom ukućaninu brinu kao da je njihova beba – hranili su ga na svakih nekoliko sati, utopljavali i pokrivali:

Briga o Pampkin je posao sa punim radnim vremenom. Rakuni su neverovatno inteligentni i svesni, a ja bih rekla da su u stanju da izraze emocije, rekla je Laura.

rakun živi u kući sa dva psa petface

Kada je ova mladunka malo porasla,  prešla je da živi u kuću sa Laurom i njenim mužem u kuću u kojoj su već živela dva psa, koja su udomljena. Pampkin uživa u druženju sa svojom „braćom“, a njihove zajedničke fotografije su potpuni hit na Instragramu. Laura kaže kaže da se ova lepotica uklopila u porodičnu atmosferu brže nego što su očekivali:

Ona se momentalno povezala sa nama i sa naša dva psa, a prati nas u stopu gde god da krenemo. Sada misli da je i ona pas, u stanju je da se neprekidno igra sa njima, ali i da bude gruba ili da izrazi poštovanje, u zavisnosti od toga šta su oni zaslužili.

rakun živi u kući sa dva psa petface

Vlasnica je još dodala:

Rakuni nisu kućni ljubimci, već divlje životinje, pa zbog toga mogu biti malo ćudljivi.Za razliku od pasa i mačaka, oni nisu pripitomljeni pa će se u nekim situacijama ponašati kao razmažena deca  – ako nije po njihovom, daće ti do znanja.

Dakle, rakuni su bića prirode, i kao takva u potpunosti joj pripadaju. Ova situacija je malo drugačija i sticajem okolnosti Pampkin se našla u kućnom okruženju. Imala je sreće zato što se njeni ukućani trude da joj ništa ne nedostaje i što čine sve da se ona razvija i napreduje.

Može se reći da je rakun Pampkin veoma srećna u svojoj novoj porodici. U međuvremenu je stekla neke interesantne navike: obožava klima uređaj, lubenicu, a naučila je da sama koristi toalet.

rakun živi u kući sa dva psa petface

Dakle, priča se završila sa najboljim mogućim epilogom – rakun Pampkin ima sve mogućnosti za srećan i bezbrižan život, a njena  porodica je oduševljena novom ukućankom:

Veoma smo srećni sa njom i uvek ćemo učiniti sve što je u našoj mogućnosti da ona bude srećna.

Možemo samo da konstatujemo da ova mališanka zaista izgleda srećno i da joj poželimo još mnogo, mnogo bezbrižnih dana.

Pogledajte GALERIJU ( klik na fotografiju radi uvećanja):

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVRATIO VERU U HUMANOST: Dečak živi na ulicama Beograda, a svoj obrok deli sa golubovima!
Sledeći tekstJEDAN ŠER MNOGO ZNAČI: Pomozimo da se pas Bak pronađe i vrati kući!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime