Naslovna VESTI MAČKE Upoznajte RASE MAČAKA koje se najviše linjaju

Upoznajte RASE MAČAKA koje se najviše linjaju

0
rse petface

Jedna od najizrazitijih karakteristika koje gotovo sve rase mačaka imaju jeste to da se linjaju. Međutim, neke se linjaju više od drugih, a mi ćemo vam predstaviti njih devet koje se linjaju najviše.

Američka bobtejl mačka

Ova rasa ima kratak rep, čupave uši i noge, ali i izuzetno jako telo. Izuzetno divlji izgled karakteriše ovu lepoticu koja se linja malo više nego što bi „trebalo“.

rase petfaceAmerička kovrdžava mačka

Ističe se po svojim zanimljivo oblikovanim ušima, a i bez tog znaka raspoznavanja, ima izuzetno simpatičan izgled, kao i svilenkasto krzno koje može biti kratko ili dugo i bilo koje boje.

Šartro

Ono što krasi ovu macu jesu velike narandžaste oči, kao i jako telo prekrivano kratkim, gustim krznom koje odbija vodu, ali koje se i, nažalost, dosta linja.

Pročitajte još: Kako da kontrolišete linjanje ljubimaca?

Kimrik

Dugo, mekano, svilenkasto duplo krzno koje se linja karakteristika je ove rase. Ona može biti u brojnim bojama i šarama.

Nebelung

Brojni ljubitelji mačaka ovu macu smatraju elegantnom, ali mišićavom verzijom ruske plave mačke sa gustim, sjajnim krznom srednje dužine.

Ragamafin

Karakterišu je velike oči u obliku lešnika koje mogu biti bilo koje boje, simpatičan izraz lica i brojne boje i šare.

Pročitajte još: Sedam najpopularnijih rasa mačaka sa najdužom dlakom

Ragdol

Velika rastom, plavih očiju i poludugog krzna, ova lepotica se isto tako linja više nego što biste želeli, ali ko bi mogao da joj odoli.

Ruska plava mačka

Ova lepotica se ističe bojom krzna i veoma je prepoznatljiva među ljubiteljima krznenih lepotica. Iako kratkodlaka, dosta „rasipa“ dlake za sobom.

rase petfaceSibirska mačka

Ova lepotica ima TROSTRUKO krzno – spoljašnje, srednje i poddlaku. Kada je ova maca u pitanju, naoružajte se strpljenjem kada je u pitanju skupljanje dlaka za njom.

Iako mnoge od ovih rasa mačaka nisu toliko prisutne u našem okruženju, to vas ne spasava muka koje verovatno imate sa svojom mezimicom.

Ukoliko ste vlasnici jedne sfinks mace koja nema dlake, čestitamo, pravi ste srećnici. U suprotnom, očekuje vas dosta usisavanja i čišćenja. li

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKAKVA FOTOGRAFIJA: Emotivni opraštaj od policijskog psa Hantera!
Sledeći tekstVIDEO: Saznajte šta treba da učinite ako pronađete macu na ulici!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime