Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Sedam najpopularnijih rasa mačaka sa najdužom dlakom

Sedam najpopularnijih rasa mačaka sa najdužom dlakom

0
dlakom petface

Dugodlake mačke su izuzetno popularne kao ljubimci, s obzirom na to da su mekane i svilenkaste, ali i prelepe za videti. Iako možda deluju kao sjajni ljubimci zbog svog izgleda, briga o mačkama sa dugom dlakom može oduzeti dosta više vremena nego briga o kratkodlakim mačkama.

dlakom petfaceDugogdlake mačke se moraju češljati svakodnevno kako bi ostale srećne i zdrave. Ukoliko razmatrate da nabavite jednu ovakvu macu, morate znati da se one dosta linjaju i da im je krzno sklonije ćebanju i petljanju.

U slučaju da ste sasvim sigurni da su mačke sa dugom dlakom odličan izbor za vas i da im možete posvetiti dovoljno vremena za održavanje dlake, sledeći korak jeste da se odlučite za pravu mačku. U nastavku vam predstavljamo spisak sedam najpopularnijih dugodlakih mačaka.

Pročitajte još: FOOLEE FURMINATOR: Specijalna četka za krzno ljubimaca smanjuje količinu dlaka u vašem stanu!

Persijska mačka

Ova mačka je najpopularnija mačka na svetu. Ona ima dugo svilenkasto krzno i izrazito spljošteno lice, koje u velikom broju slučajeva može dovesti do problema sa resporatornim sistemom ili očima.

Ragdol mačka

Izuzetno popularna, iako mlada, rasa mačke. Poznata je po predivnom krznu i pažljivoj prirodi. Veoma su poverljive i nisu navikle na spoljašnju okolinu zbog čega se najčešće čuvaju samo u domu.

petface dlakomBritanska dugodlaka mačka

Nastala je u Velikoj Britaniji ukrštanjem više poznatih dugodlakih rasa. Ona je srednje veličine i nije veoma aktivna, zbog čega je idealna za dom.

Birmanska mačka

Ima krzno srednje dužine, obično bele ili krem boje, a krzno podseća na ono Sijamske mačke.

Mejn Kun

Jedna je od najstarijih poznatih rasa mačaka na svetu. Generalno su veće, nezavisne su i slobodne u ponašanju. Dobre su u odnosu sa psima i drugim životinjama i o njihovom krznu je lakše brinuti nego o krznu mnogih drugih dugodlakih rasa.

Pročitajte još: Obožavate vašeg ljubimca, ali ne i njegove opale dlake?! REŠENJE: Furminator FoOlee!

Norveška šumska mačka

Ova mačka je još jedna velika rasa i ponekad je duplo teža od domaće mačke. Vole spoljašnju okolinu, agilne su i odlični su lovci. Veoma su mirne i inteligentne.

Turska angora

Jedna od najstarijih dugodlakih mačaka na svetu, svakako ima najmekše krzno. Veruje se da su mnoge dugodlake mačke nastale ukrštanjem sa turskim angora mačkama. One su dugonoge, elegantne i graciozne. Dolaze u raznim bojama, ali najčešća i najpopularnija boja jeste čisto bela.

dlakom petfaceUkoliko imate, ili planirate da nabavite jednu dugodlaku lepoticu, ne morate brinuti o dlakama po nameštaju jer je tu Furminator FoOlee. Ova posebna četka napraljena je tako da uklanja odumrlu dlaku i poddlaku, čime se linjanje smanjuje i do 90 odsto.

Jedino što još treba da izaberete jeste samo boja četke! 😉

Prethodni tekstVERNI DO KRAJA: Psi uskočili u vozilo hitne pomoći i tešili povređenog vlasnika!
Sledeći tekstORDEN ZA HUMANOST: Konobar pustio psa u kafić da se ugreje!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime