Naslovna VESTI PSI PODELITE: 6 saveta kako da rashladite psa na +30!

PODELITE: 6 saveta kako da rashladite psa na +30!

0
rashladite psa petface

Budući da je bežanje u hlad ili traženje spasa u hladnoj vodi za nas jedini način da preživimo vrele dane, ovo bi se moglo preneti i na naše najbolje četvoronožne prijatelje! Kako upozoravaju stručnjaci, psima je i teže ovih dana, jer da podsetimo oni nemaju mogućnost da se znoje celom površinom tela i mogu podneti neuporedivno kraće vreme na suncu u odnosu na ljude.
Ukoliko niste u prilici da sa vašim krznenim prijateljem provodite vreme pored reke, evo saveta da uz malo truda vaš pas uživa u letu isto koliko i vi.

MESTO U HLADU

Ako vaš lajavi prijatelj živi u dvorištu, onda mu obezbedite neko senovito mesto u hladu. Kućice u vrelim letnjim danima nisu sjajna rešenja, jer u njima toplota ostaje zarobljena. Dakle, napravite mu mesto u hladu, a ukoliko je to nemoguće razmislite o tome da ga bar u pretoplim danima pustite u dvoj dom.

Pročitajte još:
VRLO KORISNO: Temperatura je iznad 30 stepeni – sklanjajte ljubimce sa sunca!

VODA, VODA, VODA

rashladite psa petface

Uvek dostupna, sveža voda. Osim vode za piće koju – živeo on napolju ili u kući – uvek mora da ima dostupnu, preporučuje se da psa povremeno i kupate u umereno hladnoj vodi. Napunite neku kadicu mlakom vodom, ni slučajno hladnom i lagano ga polivajte, pazeći da mu voda ne uđe u uši. Ostavite ga bez brisanja. Nikako ne dozvolite psu da liže led Ili jede zaleđenu hranu, jer će on samo stvoriti niz negativnih posledica – u grlu, stomaku, plućima.

HRANA

Neka mu uvek bude dostupna, baš kao i voda. Ne brinite ukoliko tokom toplih dana ne bude jeo obimno, jer kao i mi – psi u manjoj meri gube apetit tokom toplih dana. Manje porcije hrane, na nekoliko sati dnevno i sve će biti u redu. Ukoliko primetite da odbija hranu duže vreme, odvedite ga veterinaru.

ŠETNJE NAKON 17H

Jedan od načina da rashladite psa je da zapravo izbegavate šetnje u periodu od 13h do 17h, kada je razume se i vama toplo. Dug boravak na vrelom asfaltu ili pesku može dovesti do toga da vaš ljubimac dobije opekotine po šapama. Šetnje se preporučuju ili ujutru ili uveče, kada temperatura padne. Ukoliko imate boksera, buldoga, pekinezera ili bostonca, treba da budete posebno oprezni! Psi sa brahicefaličnom vilicom teško podnose ovo vreme, jer njihovo dahtanje nije tako efikasno kao kod drugih pasa.

rashladite psa petface

Pročitajte još:
KORISNO: Prvi put sa psom na letovanje!

KLIME I VENTILATORI

Ostavite ventilator u prostoriji u kojoj pas boravi ili uključite klima uređaj, ali tako da ljubimac nije direktno izložen hlađenju. Vodite računa da između spoljne i unutrašnje temperature vaduha razlika bude do 7 stepeni, jer veće razlike negativno i stresno utiču kako na vas tako i na organizam ljubimca.

REDOVNO ŠIŠANJE

Svakako, čisto i uredno krzno rashladiće psa i zaštitiće ga od sunca. Ako želite da ga ošišate, uvek ostavite bar malo dlake kako koža ne bi bila direktno izložena suncu.

Pa baš kao i nama – hladna kupka, mnogo vode, sveži napici i leto će proći u znaku igre i zabave – kako vas tako i vaših ljubimaca!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOVI ljudi su usvojili napuštene životinje, a OVO su njihove poruke za VAS! (FOTO)
Sledeći tekstBEOGRAD: Mačak Marko, maskota prodavnice obuće, MORA u siguran dom! POMOZIMO MU!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime