Naslovna VESTI PSI VAU – NOVI GINISOV REKORD! – Rođeno 21 štene! (VIDEO)

VAU – NOVI GINISOV REKORD! – Rođeno 21 štene! (VIDEO)

0
novorođeni

Jedna ženka napuljskog mastifa oborila je Australijski rekord od 19 kuca rodivši 21 štene! Služba za hitnu pomoć životinjama veterinarske bolnice Andervud u Brisbejnu je snimke ovih novorođenih beba podelila na društvenim mrežama. Uobičajeno za ovu gigantsku rasu je da na svet dođe do 10 štenaca.

porođaj

Kada je Šedou stigla u u ambulantu već je oštenila tri bebe u kućnim uslovima. Kada je jedno štene uginulo i prošlo četiri sata bez novog rađanja vlasnik je potražio pomoć veterinara. Veterinari su odmah uradili rendgensko snimanje i utvrdili da ima još deset nerođenih beba. „Brzo smo proverili otkucaje fetusa i molili se da sve prođe dobro za Šedou“ – izjavila je doktorka Patricija Cimerman.

Pročitajte i ovo Porođaj kod pasa

carski rez

Odlučili su da obave hitan carski rez. Operaciju je obavilo i pomagalo u nezi novorođenih beba čak 10 veterinara. Od 21 jedne bebe 18 ih je preživelo ovaj težak porođaj. Mama Šedov je dobro podnela operaciju, brzo se probudila iz anestezije i sada se oporavlja u kućnim uslovima.

GRADSKO VEĆE GA OSUDILO NA SMRT – Vlasnici se bore za njegov život!

veterinari na porođaju

Naravno, veliko pitanje je kako se snalazi sa 18 krznenih loptica. Prvo mesto po broju rođenih štenaca pre Šedou delili su jedna dalmatinka po imenu Melodi i američki buldog Mini obe sa leglima od 19 štenaca. Inače, po podacima iz Ginisove knjige rekorda najbrojnije leglo do sada na svet je donela takođe pripadnica rase napuljski mastif Tia. Ona je uspela da 2004. godine rodi čak 24 bebe.

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSTRAVIČNO: POLICIJA PRONAŠLA MRTVE PSE I MAČKE U ZAMRZIVAČU!
Sledeći tekstŽIVOTINJE SPAJAJU LJUDE: Druženje sa preslatkim životinjama preko interneta

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime