Naslovna VESTI PSI STRAVIČNO: POLICIJA PRONAŠLA MRTVE PSE I MAČKE U ZAMRZIVAČU!

STRAVIČNO: POLICIJA PRONAŠLA MRTVE PSE I MAČKE U ZAMRZIVAČU!

0
pas u azilu

Prilikom pretresa prostorija jednog prihvatilišta za pse i mačke policija je oduzela 90 pasa zbog navodno loših uslova za život. Istovremeno, vlasnik ovog skloništa je optužen za zanemarivanje pošto je pronađeno više tela uginulih pasa i mačaka u zamrzivaču.

Policija u Vebvilu u Kentakiju je u aprilu dobila dozvolu za pretres posle prijave protiv prihvatilišta za pse i mačke Fondacije Triksi. Melisa Bouman, predsednica udruženja za zaštitu životinja pratila je policijsku akciju. Izjavila je da su životinje potpuno medicinski zanemarene a mnoge su imale tumore. Mnogo pasa je moralo biti sedirano pre preseljenja dok je jedan pas eutanaziran u samom prihvatilištu posle obavljenog veterinarskog pregleda.

GODINU DANA ČEKA: da li će je neko usvojiti?

uhapšeni

Vlasnik prihvatilišta kome je suđenje zakazano za jun zbog krivičnih prijava za brojne prekršaje protiv dobrobiti životinja iz 2018. godine, izjavio je da nije propisano sahranio sedam mačaka i pet pasa zbog previše posla u prihvatilištu! Zbog toga ih je držao u zamrzivaču. „Nisam namerno učinio ništa loše osim što pokušavam da pomognem ovim životinjama. Svi prave graške, ali ja sam učinio mnogo dobrih stvari.“ – izjavio je Rendi Skags.

Uhapšen vlasnik

NEVEROVATNO: MAČKA SA MAČETOM TRAŽI POMOĆ LEKARA

Skags se godinama suočava sa mnogobrojnim optužbama za neadekvatan odnos prema životinjama u prihvatilištu. Kritičari govore da se radi o prenatrpanom azilu u kome se ne održava higijena i ne pruža potrebna veterinarska nega psima i mačkama. Neki zaštitnici životinja i kritičari Skagsa njegov azil nazivaju „gulagom“.

pas u azilu

U martu 2018. godine Skags je optužen po 179 tačaka za okrutnost drugog stepena prema životinjama i isto toliko tačaka za propuste u vakcinisanju životinja protiv besnila. Ove tačke optužbe uključuju ne pružanje odgovarajuće hrane, vode, prostora i medicinske nege.

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHILJADU KRPELJA NA PSU: da li će preživeti? (VIDEO)
Sledeći tekstVAU – NOVI GINISOV REKORD! – Rođeno 21 štene! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime