Naslovna VESTI PSI Pas Salivan se PRAVI BOLESTAN kako bi vlasnik ostao kod kuće

Pas Salivan se PRAVI BOLESTAN kako bi vlasnik ostao kod kuće

0

Salivan živi u američkoj državi Juta sa svojim vlasnicima Aleksom i Kenadi. Prošle nedelje je Kenadi odlučila da provede pauzu na poslu kod kuće sa psom. Kada je došlo vreme da se vrati na posao, Salivan je iznenada počeo da kašlje što ju je veoma zabrinulo.

– Mnogo sam se uplašila. Mahao je repom i trčkarao okolo želeći da se igra, ali je u isto vreme ispuštao užasne zvuke, rekla je zabrinuta vlasnica.

Odmah je pozvala muža kako bi ga obavestila šta se dešava, te je došao sa posla ranije kako bi mu pravio društvo i pazio da se njegovo stanje ne pogorša. Ono što je bilo neverovatno jeste da čim je psić dobio pažnju, kašalj je misteriozno nestao.

Pročitajte još: PRESMEŠNO: Pas moli prolaznike ispred kuće da se igraju sa njim

Vlasnici su pretpostavili da se njihovom psu nešto zaglavilo u grlu, čega se rešio tokom dana. Međutim, sutradan kada je bilo vreme da se krene ponovo na posao, Salivan je iznenada počeo opet da kašlje zbog čega su ga vlasnici odveli kod veterinara.

Nakon detaljnih pregleda koje su Aleksa i Kenadi koštali 85 dolara, zaključeno je da Salivanu NIJE NIŠTA i da je KAŠALJ LAŽAN! Kako bi se uverili da je ovo zaista tako, konsultovali su se sa još nekoliko veterinara koji su im rekli da je u pitanju lažan kašalj i da psi to ponekad rade kako bi privukli pažnju.

– Psi svakako mogu da nauče da određena vrsta ponašanja rezultuju stvarima koje su dobre po njih. Stoga, oni kašlju ili kijaju znajući da će dobiti pažnju. Ne bih rekao da je to gluma, već da su toliko pametni da shvataju da takvo ponašanje donosi neku vrstu nagrade, izjavila je veterinarka Džil Sakman.

Na svu sreću, Salivan je tada prestao da kašlje. Njegova vlasnica pretpostavlja da je to zato što je shvatio da je to mač sa dve oštrice – dodatna pažnja je lepa, ali odlazak kod veterinara i ne baš.

Pročitajte još: DA NE POVERUJEŠ: Kada mu vlasnik kaže „PRAVI SE MRTAV“ , bigl Baily to i uradi! (VIDEO)

Ovo nije toliko čest slučaj zbog čega je pametno odvesti psa kod veterinara na pregled. Dešava se da je kašalj prouzrokovan i alergijom na određenu vrstu hrane, a sve je češća pojava da su psi alergični na žitarice koje su veoma česte u komercijalnim hranama.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstJEZIVO NASILJE: Deca do smrti tukla štene, staro svega 4 meseca!
Sledeći tekstZAGREB: Kada su ga pronašli, Brook od gladi nije mogao ni da stoji!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime