Naslovna VESTI PSI POŽEGA: Škola demantovala da je bilo NASILJA I ZLOSTAVLJANJA retrivera sa SNIMKA!

POŽEGA: Škola demantovala da je bilo NASILJA I ZLOSTAVLJANJA retrivera sa SNIMKA!

0
škola petface

Manje od 24 sata bilo je potrebno da snimak iz Poljoprivredne škola sa domom učenika “Ljubo Mićić” iz Požege preplavi društvene mreže. Razlog tome, kako su tvrdili svi – nasilje nad nesrećnim retriverom.

Đaci Poljoprivredne škole “Ljubo Mićić” iz Požege. Uče kako se postaje veterinar. Imate video i slike kako je izgledao pre i posle izlaska iz škole, piše u objavi koja je za samo nekoliko sati postala viralna!

Džipsijeva priča: Pas spašen iz azila u Požegi danas je pravi GOSPODIN!

Kako smo detaljno pratili ovaj slučaj u prethodnim satima, stigao je demant od nadležnih iz škole, kao i pojedinaca koji su bili svedoci.

– On je sve ovo izlažirao, da bi ispao “faca”, kao on spasava životinje. Ova žena je uzela psa i sama se uverila da nema povreda na njemu, napisao je očigledno jedan od dečaka iz škole.

škola petface

Komentari su se nizali, đaci optuživali, bbez da je iko sačekao da se uveri u istinitost i objektivnost objave. Jedna od komentara je bio i da je “pas vraćen vlasnicim, a deca će biti opomenuta da se tako nešto ne radi”.

-Ne znam šta se desilo, ali pas je kod kuće. I na njemu nema vidjivog traga od povrede, glasio je jedan od komentara.

VIDEO: Mačka Tombi postala redovni učenik ove Osnovne škole!

Usledio je i odgovor same škole, koji prenosimo u celosti.

-Poštovani sugrađani, u prilogu možete videti ceo snimak sporne situacije. Razumemo brigu, ali moramo naglasiti da niko od učenika psa nije zlostavljao. Pas je sam ušao u hol škole i učenici su ga dva puta iz škole izveli, ne primenjujući silu. Iz ponašanja psa možete zaključiti da se u našem prostoru oseća bezbedno. Apelujemo na sve sugrađane da ne ostavljaju pse i mačke ispred školskog dvorišta, jer nemamo uslove da zbrinemo sve lutalice koje neodgovorni vlasnici ostavljaju pred našom kapijom. Naglašavamo da trenutno brinemo o 5 pasa i desetak mačaka, koje hrane i učenici i zaposleni, a tokom godine veliki broj napuštenih životinja smo udomili. Ne sporimo da povremeno imamo učenike koji nisu vaspitani onako kako bismo to želeli, ali težimo da, kroz nastavu i čitavo obrazovanje odgajimo osobe koje brinu i o životinjama i o ljudima. Moramo napomenuti i to da se pojedini vulgarni komentari u kojima se preti učenicima i nastavnicima krajnje neprimereni. Pas nije povređen u školi, ima ogrlicu i apelujemo na vlasnike da ga na adekvatan način zbrinu.

Respect za školu, koja je odreagovala kako treba i što zaista tokom godine brine o onim životinjama, koji su zbog nas ljudi, na pragu njihove ustanove moleći za parče hleba!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPlašio se svega, ali sada UŽIVA U ŽIVOTU!
Sledeći tekstPUŠTAO KRIKE I JECAJE: Pronašli sokola, kome je neko odsekao noge i ostavio ga da umre u mukama!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime