Naslovna VESTI PSI Džipsijeva priča: Pas spašen iz azila u Požegi danas je pravi GOSPODIN!

Džipsijeva priča: Pas spašen iz azila u Požegi danas je pravi GOSPODIN!

1
Pas spašen iz azila petface

– Džipsi je Pas spašen iz azila. Izvađen iz požeškog šinteraja pre tri i po meseca, gde sam ga zatekla na samoj ivici života, ovako priču o ovom lepotanu započinje Tijana Protić na svom Facebook profilu!

Naime, u – malo je reći – užasnom stanju, Džipsija je Tijana zatekla u azilu u Požegi. Prema njenim rečima, izgledao je staro, očajno, guleći spostvenu kožu sa vrata.

Pas spašen iz azila petface

– Gurao je glavu kroz rešetke u potrazi za izbavljenjem. Upravo to mu je i spasilo život, jer taj prizor nisam mogla da zaboravim. Izbavila sam ga, napisala je Tijana.

Imajući u vidu „tešku priču“ koja ga je pratila u dotadašnjem toku života, Tijana je uložila mnooogo strpljenja u oporavak ovog mališana.

Pas spašen iz azila petface

– Ispostavilo se da je Džipsi vrlo brzo izašao iz depresije, jer je već nakon nekoliko dana kod veterinara sasvim živnuo. Ono što se takođe vrlo jasno pokazalo je da je on jedan mladi pas koji svima, vrlo brzo ulazi pod kožu, napisala je Tijana.

Pas spašen iz azila petface

Dva meseca su proveli u zajedničkom životu, a za to vreme Tijana je ustanovila da „ta mala kobasica nema nijednu zlu kost niti nosi jednu lošu misao u sebi“.

– Iako se vrlo raduje hrani, on živi za ljubav. Sve će uraditi kako bi je zadobio. Šeta se bez povoca, jer besprekorno sluša, ume da prilazi psima i razlikuje ko je dobroćudan i kad treba da se skloni. Obožava da se igra. Naviknut je na stan, ima higijenske navike i zaista je toliko dobar i nenaporan da ga čovek i ne oseti, dodala je Tijana.

Pas spašen iz azila petface

Jedina „mana“ ovog preslatkog psića je SREĆA kada mu poklonite i mali znak pažnje 🙂

Pas spašen iz azila petface

– Ovo je pas koji zaista ume da ceni svoju drugu šansu i odise zahvalnošću. Sada je on pravi kućni pas, okupan i ošišan, mekan i mirišljav. Mali je rastom, ima oko 12 kg. Udomljava se uz ugovor o odgovornom vlasništvu za život u kući ili stanu. Vakcinisan je, očišćen od parazita, kastriran i potpuno zdrav, napisala je Tijana u opisu albuma sa fotografijama malog Džipsija.

Pas spašen iz azila petface

Hajde da pomognemo mališanu da nastavi život kakav je zalužio – život kojem se raduje, pun ljubavi i nežnosti. Podelite njegovu priču a za svaku informaciju u vezi sa njim, kontaktirajte Tijanu na njenom Facebook profilu!

PODELITE!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstATRAKCIJA: Turisti uživali u prizoru – delfin pink roze boje! (VIDEO)
Sledeći tekstKAKVA SREĆA: bolesno i napušteno mače, našlo je svoj dom

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime