Naslovna VESTI PSI SLEPI ŠAMPION – Upoznajte Gasa, iako slep pobeđuje u agilitiju!

SLEPI ŠAMPION – Upoznajte Gasa, iako slep pobeđuje u agilitiju!

0
slepi šampion

Gas je bostonski terijer koji je u bizarnoj nesreći ostao slep. Ipak, to ga nije omelo da nastavi da učestvuje u agiliti takmičenjima i da pobeđuje. Gas je šampion koga morate upoznati.

slepi šampion

Gas ima sedam godina a pre dve godine je glavom udario u jedno drvo. Odmah je prevezen kod veterinara gde je utvrđeno da jedno oko mora hitno da se odstrani. Nedugo kasnije, infekcija je prešla i na drugo oko pa je i ono moralo da bude odstranjeno. Maleni Gas je tako ostao slep.

Pročitajte i ovo: JADNA BELA – Više od 30 puta su odbili da je udome!

Gas je pre nesreće uživao u agilitiju. Sada, pošto je bio slep, činilo se da je njegova sportsak karijera završena. Međutim, Gas je pokazao da iako malenog rasta ima ogromno srce i neverevotnu odlučnost i hrabrost.

slepi šampion

Njegova vlasnica Kat Lumlei kaže: „Uprkos nesreći, njegova ličnost se zaista uopšte nije promenila, ali sada se oslanja na glasove ljudi i lako će prepoznati nekoga.“ Priča da do trenutka kada su doneli odluku da Gas nastavi da uživa u trčanju i skakanju nisu čuli da bilo koji drugi slepi pas učestvuje u ovim aktivnostima.

Sa velikom strepnjom su ga ponovo odveli na tern i bili iznenađeni. Gas je sa radošću ponovo počeo da trči i jurca po terenu. Ipak, nije bilo sve tako jednostavno. Kat objašnjava: „Najteži deo prekvalifikacije bio je gledati ga kako pokušava, ali ne uspeva da skoči, jer nismo imali usklađen tajming. Morali smo ponovo da naučimo tajming.“

slepi šampion

Gas uživa ali što je najvažnije i pobeđuje. Nije izgubio okretnost i brzinu a sada prati svoju vlanicu oslanjajući se na njene glasovne komande. Pored agilitija, učestvuje i u takmičenjima izvođenja trikova gde je dostigao i najviši stepen. Naučio je da vozi skejtbord, vraća igračke u svoju kutiju a za ispit koji mu je doneo titulu Mastera morao je da savlada tematsku vežbu koja podrazumeva izvođenje najmanje 15 trikova.

Pročitajte i ovo: BEOGRAD – LONDON – PULA – BOR… – Boki HITNO traži novi dom!

Ovaj hrabri mališan je uključen i u mnoge dobrotvorne akcije, a redovno „radi“ i kao terapijski pas u školama, bolnicama i domovima za negu starih lica. Mnogima ovakve nesreće promene život, i to uglavnom na lošije. Gas i njegova vlasnica se niju predali i prepustili očajanju. Život sigurno nije isti kao kada je Gas imao vid, ali čini se da su uspeli da da promena bude najmanje moguće frustrirajuća. Gas je svakako šampion, i to u života!

Izvor:  metro.co.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstJADNA BELA – Više od 30 puta su odbili da je udome!
Sledeći tekstŠTA JE SKRIVILA? – Pucali su u staru i slepu kujicu Čapu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime