Naslovna VESTI PSI “Kada nas je ugledao, potekle su mu suze”: Još jedan slučaj mučenja...

“Kada nas je ugledao, potekle su mu suze”: Još jedan slučaj mučenja psa, veterinari se bore za njegov život!

0
1.300 evra nagrada petface

– U svojoj karijeri nisam imala ovakav slučaj. Svašta sam videla, ali ovo zaista ne. Pas doslovce na sebi nema mišića, rekla je Vesna Boban, veterinarka koja je prva pregledala psa pronađenog na putu, u mestu Sinj u Hrvatskoj.

Pas je nepomično ležao, toliko izgladneo da nije mogao da stoji na nogama, a iz usta mu je izlazila zemlja jer nije imao šta da jede – osim zemlje i kamenja! Volonteri pretpostavljaju da je pas verovatno imao vlasnike, koji su ga zanemarili.

KAKVA LJUBAV: Izgladneli psi nađeni zajedno nisu odustali jedan od drugog!

Vesna Boban je za “Slobodnu Dalmaciju” rekal kako su psa hranili iz ruke, jer nije imao snage da hranu sam uzima iz posudice.

slučaj mučenja psa petface

-Prestrašna slika. Ne mogu tačno reći šta je bilo sa psom, ali da je bio lutalica, ne bi ovako izgledao jer bi se prehranjivao ostacima iz kontejnera ili bi se približio kućama, zaključila je ova veterinarka i dodala da ovakav nivo neuhranjenosti do sada nisu videli u dugogodišnjoj praksi.

Postoji mogućnost da je pas bio zavezan ili u boksu i izgladnjivan, dakle ostavljen, a onda je jednostavno pušten na neku livadu da ugine.

Krivična prijava protiv vlasnice malene Mie, koja ju je izgladnjivala! (VIDEO)

-Ovo je takav stupanj kaheksije, dakle gubitka telesne težine, atrofije mišića, iscrpljenosti, stresa i patnje da ne znam hoće li se Bono, kako smo ga prozvali, izvući, rekla je veterinarka Boban.

Volonteri iz Sinja su za “Slobodnu Dalmaciju” objasnili da su njih tri saznale za psa i odmah krenule po njega. Spasile su ga, a veterinari su ga prihvatili kod sebe, jer bi pas u suprotnom uginuo.

slučaj mučenja psa petface

-Nemamo gde sa psima u puno boljem stanju, a kamoli sa ovim koji je na granici života i smrti. Procena veterinara je da se radi o mladom psu, koji ima tek godinu dana. Ovo nije jedini takav slučaj, ali ovo je sigurno najdrastičniji na koji smo naišli. Po našim i veterinarskim procenama on je verovatno bio zatvoren i nije mogao doći do hrane. Da je bio u prirodi, sigurno ne bi bio u ovakvom stanju. Šta će biti sa njim, to ne znamo, borimo se. Kada smo došli po njega, nije mogao stajati na nogama, kažu volonteri.

Držimo palčeve, Bono!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstTvit o ovom NEOBIČNOM RADNIKU fotografske radnje dostigao preko 80 hiljada pregleda!
Sledeći tekstPERIOD SMRDIBUBA: Da li su smrdibube štetne za kućne ljubimce?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime