Naslovna VESTI MAČKE ŠOK ODLUKA AUSTRALIJE: Planira se ubistvo 2 miliona mačaka, građanima deset dolara...

ŠOK ODLUKA AUSTRALIJE: Planira se ubistvo 2 miliona mačaka, građanima deset dolara po ubijenoj mački!

0
sok odluka australije petface

Često neke odluke budu nejasne i teško shvatiljive. Jedan takva nam dolazi iz Australije, gde je odlučeno da se do 2020. godine treba ubiti dva miliona mačaka lutalica. Oni procenjuju da su mačke dovele do izumiranja 27 autohtonih vrsta, od kada su dovedene iz Evrope.

Procenjeno je da u Australiji ima između dva i šest miliona mačaka lutalica koje slobodno kruže prirodom. Australska vlada želi da ubije dva miliona zbog toga što narušavaju živote autohtonih vrsta. Prema njihovim rečima, cilj je smanjenje uticaja divljih mačaka lutalica, ne samo zbog toga što uništavaju autohtone vrste već i zbog toga što utiču na rad australskih farmera, prenosi Index.hr.

PROČITAJTE I:

Porodica ga je ostavila, prešao je 20 kilometara da im se vrati, a oni su hteli da ga EUTANAZIRAJU!

Planira se ubijanje dva miliona mačaka do 2020. godine, jer su mačke uvelike doprinele izumiranju 27 autohtonih vrsta otkako su dovedene iz Europe 1700. godine. Deo plana je trovanje mačaka kobasicama koje će, osim otrova, u sebi imati i meso kengura, pileću mast, razne biljke i začine.

Kobasice će bacati iz aviona na područja koja naseljavaju mačke lutalice. Kada ih pojedu, smrt nastupa za petnaestak minuta. Osim trovanja, planiraju i ubijanje mačaka pucanjen na njih, a građane će nagrađivati ako učine isto. Jedna ubijena mačka vriće deset američkih dolara.

sok odluka australije petface

Iako je PETA Australia ovaj zakon proglasila užasnim, složili su se s tim da mačke doista jesu smrtna pretnja određenim vrstama.

Kako se vama čini ova odluka?

petface viber

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstTUŽNA USKRŠNJA NOĆ: Udarenog psa u Zaječaru svi ostavili, veterinari su se borili, ali srce nije izdržalo!
Sledeći tekstKako da UPROPASTITE ZUBE svom psu?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime