Naslovna VESTI MAČKE NOVI PODVIG NEVEROVATNOG SPASIOCA – Spasao mače sa voznih šina

NOVI PODVIG NEVEROVATNOG SPASIOCA – Spasao mače sa voznih šina

0
Spasao mače sa voznih šina

Ovaj čovek zaslužuje ogromnu zahvalnost svih ljudi koji vole mačke ali istovremeno i velikog broja putnika koji koriste vozove i metro u Njujorku. Nedavno je ponovo spasao mače koje se motalo oko voznih šina a putnike poštedeo višečasovnog čekanja u vozovima i to je postalo deo njegovih redovnih aktivnosti.

Tomas Doerbeker je radnik kompanije koja radi na održavanju željezničkih šina u Njujorku. Dugogodišnji je ljubitelj životinja, a od pre nekoliko godina i njihov spasilac. Naime, krajem 2017. godine radnici željeznice su satima pokušavali da izmame jednu mačku koja se sakrila mešu voznim šinama. To je prouzrokovalo veliko pomeranje voznog reda i to u vreme velikog praznika Dana zahvalnosti.

Spasao mače sa voznih šina

Kada je situacija bila već potpuno uzavrela šef gospodina Doebekera se prisetio koje je osoba koja može da reši problem. Tada se saznalo da ovu mačku radnici pokušavaju da izvuku iz tunela već dve nedelje unazad. Doebeker je na sebi svojstven način koji opisuje kao mešavinu sreće i podmićivanja za samo desetak minuta uspeo da izvuče zalutalu i preplašenu mačku. Vozovi su ponovo krenuli.

VIDEO: Pogledajte kako su ova dva dosetljiva muškarca spasili mače, koje je visilo sa terase!

Činjenica je da se mačke retko zadržavaju u blizini željezničkih pruga, pogotovu tako prometnih kao što je to slučaj u Njujorku. Mačke ne vole buku koju proizvode vozovi, plaše se velikih mašina i tolikog broja nepoznatih ljudi. Međutim, ponekad ulične mačke nađu sklonište baš među voznim šinama. I tada nastaju problemi.

Spasao mače sa voznih šina

Srećom, tu je Tomas Doebeker jer od trenutka spašavanja prve mačke njega zovu kad god imaju problem sa nekom tvrdoglavom mačkom. Do danas, Doebeker je spasao više od 50 mačaka gotovo sigurne smrti od točkova vozova. Ali ne samo to, svojim spašavanjima je uštedeo veliki novac željezničkim kompanijama i sprečio možda veoma opasne nesreće.

Spasao mače sa voznih šina

Iza priče o spasavanjima leži već gotovo pola decenije udomljavanja uličnih mačaka zajedno sa njegovom suprugom. Veruje da sve mačke koje izvuče sa željeznice imaju pravo da nastave život u domu i trudi se da im ga i obezbedi. U međuvremenu je završio i kurseve o hvatanju mačaka, njihovoj socijalizaciji i udomljavanju. Ukoliko i ne uspe sve da udomi poklanjanjem, porodica Doebeker ih zadržava. Trenutno imaju 13 mačaka!

POTRAGA ZA MICOM – Nalazaču sledi nagrada od 250 Eu!

No da se vratimo na početak. Nedavno je Doebeker ponovo bio na spasilačkom zadatku. Mače je bilo zglavljeno između šina i veoma se opiralo oslobađanju. Naravno, odmah su pozvali Doebekara koji je prevali gotovo ceo Njujork kako bi stigao na lice mesta. Opet je počelo „pregovaranje“ i mače je posle samo desetak minuta uz pomoć sreće i podmićivanja ušlo u Tomasovu klopku. I vozovi su ponovo krenuli.

Izvor: dailypaws.com     Foto: MTA NEW YORK CITY / MARC A. HERMANN

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.